Μόλις 21 μέρες μετά την λαμπρή τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δημόσιο, οι φόβοι και οι ανησυχίες που διατυπώνονταν ως προς την μελλοντική του διαχείριση επιβεβαιώνονται με ρυθμούς που ακόμα και ο πλέον απαισιόδοξος δεν θα μπορούσε να προβλέψει. Η σημερινή παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου με αιχμές για κομματικές συγκρούσεις και φαινόμενα αδιαφάνειας έρχονται να προστεθούν στα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών που μαρτυρούσαν μια εικόνα εγκατάλειψης και πρωτόγνωρης κατάρρευσης.

Για μια ακόμα φορά, η Κυβέρνηση αποδεικνύεται απολύτως ανίκανη και ακατάλληλη να διαχειριστεί επ’ ωφελεία των πολιτών ένα ανέλπιστο δώρο, το οποίο σε τόσο δύσκολες εποχές δεν θα μπορούσε να κατασκευαστεί χωρίς την ιδιωτική πρωτοβουλία. Με κάθε ευκαιρία, μάλιστα, αποδεικνύει εκτός από την ανικανότητά της και την ιδιοτέλεια που την χαρακτηρίζει, αντιλαμβανόμενη το Κέντρο Πολιτισμού ως μια ακόμα ευκαιρία για κομματικές χάρες.

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την χώρα αλλά και τον Πολιτισμό ειδικότερα, το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πατρίδα μας και, κυρίως, τους νέους πολίτες, και όχι πρόσκαιρο καύσιμο για την κίνηση του κομματικού μηχανισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ελπίζουμε ότι η επόμενη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα το βρει αρχικά να στέκεται στη θέση του και με στοιχειώδεις, έστω, λειτουργικές δυνατότητες, προκειμένου, υπό μια σοβαρή διοίκηση, να επιτελέσει το ρόλο του με δημιουργικό και διαυγή τρόπο.

Στυλιανός Μαριδάκης
Τομεάρχης Πολιτισμού ΟΝΝΕΔ