Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μέλη της ΟΝΝΕΔ επισκέφτηκαν τον ξενώνα «Η Φοίβη», την πρώτη δομή για κακοποιημένες γυναίκες που ιδρύθηκε στην Αττική το 1965. Ο πρόεδρος Κώστας Δέρβος, ο αντιπρόεδρος Παύλος Μαρινάκης και η αναπληρώτρια υπεύθυνη της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας των Φύλων Μαρία Καραγιάννη συνάντησαν την κυρία Κλαίρη Δανιηλίδου, η οποία τους ξενάγησε στον χώρο της δομής και τους ανέλυσε τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του ξενώνα.

Η παραμονή στον ξενώνα δεν εξαντλείται στην παροχή στέγης και τροφής, αλλά αποσκοπεί στην υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο δεξιοτήτων, ώστε να μπορούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα να σταθούν ξανά ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Παρ’ όλα αυτά, όπως μας ενημέρωσε η κυρία Δανιηλίδου, δεν υφίσταται το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι χώροι που υποστηρίζουν κακοποιημένες γυναίκες να υπαχθούν στις κοινωνικές δομές και να έχουν την ανάλογη οικονομική υποστήριξη. Πρόκειται για ένα αίτημα δίκαιο, αυτονόητο και απαραίτητο, το οποίο από σήμερα αποτελεί επιτακτικό αίτημα και της Οργάνωσής μας.

Για το Γραφείο Τύπου