Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 2ης Συνόδουτης Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υβριδικά με μαζική συμμετοχή των μελών.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν τοναπολογισμό δράσεων Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, τονπρογραμματισμό δράσεων Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2022, την έναρξη λειτουργίας Πανεπιστημίων και την καμπάνια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τιςεπισκέψεις της ΟΝΝΕΔ στην περιφέρεια, τις νέες δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικού χαρακτήρα και την πολιτική επικαιρότητα.

Το λόγο έλαβε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Mιχάλης Νίκας ο οποίος, αφού κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, δήλωσε: «Είμαστε η μοναδική πολιτική νεολαία που αγγίζει ζητήματα, τα οποία οι άλλοι δεν μπορούν καν να αντιληφθούν, καθώς και η μοναδική πολιτική νεολαία που οι προτάσεις της καταφέρνουν και γίνονται νόμοι του κράτους. Αυτό γίνεται διότι, πρώτον είμαστε ρεαλιστές και δεύτερον μιλάμε με συγκεκριμένες προτάσεις»,

και ολοκλήρωσε την εισήγησή του αναφερόμενος στη φοιτητική μας παράταξη: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Γραμματέα της ΔΑΠ, μιας και ξεκινάει επίσημα το ακαδημαϊκό έτος αυτόν τον μήνα. Να βάλει γερά τα θεμέλια ώστε η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να μην μπορεί να δεχθεί καμία αμφισβήτηση και να μην δούμε ξανά καμία fake διαρροή από αριστερά site ότι δήθεν η ΔΑΠ δεν είναι η πρώτη δύναμη.ΟΝΝΕΔιτισες και ΟΝΝΕΔιτες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν, είναι και θα είναι πρώτη δύναμη στα ελληνικά πανεπιστήμια, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να αποδείξουν το αντίθετο».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου ανέφερε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του τα εξής: «Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω, για ακόμα μια φορά, τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ενεργό ρόλο που έχει επιλέξει να δώσει στην οργάνωσή μας και γενικότερα στη νέα γενιά, καθώς και τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη για την έμπρακτη στήριξή του σε κάθε μεγάλο εγχείρημα που αφορά τους νέους ανθρώπους.Στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής μας Επιτροπής τον Ιούνιο, είχα δεσμευτεί πρωτίστως για τα εξής: Να γυρίσουμε κάθε γωνιά της χώρας, να συνομιλήσουμε με κάθε επαγγελματικό κλάδο, να θίξουμε εκτενώς τα εκάστοτε ζητήματα που απασχολούν τη γενιά μας και –το σημαντικότερο- να δώσουμε αρμοδιότητες και λόγο σε όλους. Κλείνοντας τον απολογισμό του πρώτου τετραμήνου, πιστεύω ότι χτίσαμε σε αυτούς τους άξονες και πετύχαμε τους στόχους μας σε μεγάλο βαθμό. Όμως θέλω να επιστήσω την προσοχή όλων σας, διότι οι πραγματικές προκλήσεις ξεκινούν τώρα. Βαδίζουμε σε μία χρονιά εκλογών. Το 2023 θα φέρει αντιμέτωπους στην κάλπη το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις δυνάμεις του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και της αλόγιστης «παροχολογίας». Απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που προϊόντος του χρόνου δείχνουν να διαφέρουν μόνο στο χρώμα και στα πρόσωπα και που στο βωμό της ψηφοθηρίας και της μικροπολιτικής, επανέρχονται σε τακτικές άλλων εποχών, αναπαράγοντας fake news και χυδαιότητες. Τελευταίο και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, το απαράδεκτο και χυδαίο περιστατικό στο φεστιβάλ νεολαίαςτου ΣΥΡΙΖΑ.

Οφείλουμε, λοιπόν, να είμαστε ανά πάσα στιγμή ικανοί και πρόθυμοι να πείσουμε τους συνομηλίκους μας να εμπιστευτούν εκ νέου το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως τη μόνη υπεύθυνη δύναμη του τόπου, που θα οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Να συνεχίσουμε και να αποδεικνύουμε ότι η Οργάνωση μας έχει κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό της «ραχοκοκκαλίας» του Κόμματος της ΝΔ.»

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης, ο οποίος δήλωσε: «Ο πρόεδρός μας και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης έθεσε στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας τους νέους. Το επιδοτούμενο στεγαστικό δάνειο, ήρθε και ολοκλήρωσε μια δέσμη μέτρων για την επίλυση του δημογραφικού και του στεγαστικού προβλήματος. Στεκόμαστε δίπλα στις νέες και τους νέους ανθρώπους, χτίζουμε μαζί την Ελλάδα μας. Προχωράμε απέναντι στο λαϊκισμό και τις ιδεοληψίες, με επενδύσεις, εμβληματικά έργα και ενδυνάμωση των διεθνών σχέσεων της πατρίδας μας».

Στη συνέχεια ακολούθησε εισήγηση από τον Αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Φυτόπουλο ο οποίος, μεταξύ άλλων,δήλωσε: «Είναι μια ευκαιρία μέσα από αυτή τη κεντρική επιτροπή να κατανοήσουμε το διακύβευμα των επόμενων μηνών. Προετοιμαζόμαστε για τις εσωτερικές μας διαδικασίες στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ αλλά και στις νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές, με έμφαση στην ανανέωση και την ετοιμότητα τηςοργάνωσης για τις πολιτικές εξελίξεις που έρχονται. Αυτό που διακυβεύεται μέχρι τις Εθνικές Εκλογές δεν είναι μια ακόμη εκλογική νίκη. Δεν είναι ο μοναδικός μας στόχος η πολιτική επικράτηση. Στόχος μας είναι η επιβεβαίωση ότι οι ιδέες μας είναι εκείνες που θα οδηγήσουν την πατρίδα μας με ασφάλεια στην επανάκαμψη μετά από τόσες κρίσεις».

Ο αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Σταύρος Σταυρόπουλος παίρνοντας το λόγο ανέφερε: «Στην Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός παρουσίασε ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό με στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.  Επίκεντρο της ομιλίας δεν θα μπορούσε να μην είναι η νεολαία της χώρας, για την οποία η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της, έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον και μέριμνα. Απόδειξη όλων αυτών είναι η γενναία αύξηση του φοιτητικού επιδόματος και η επιδότηση των νέων για αγορά κατοικίας με χαμηλότοκα δάνεια με σκοπό να καταφέρουν να αντέξουν τις δυσκολίες των καιρών, να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να παλέψουν με  αισιοδοξία για το μέλλον και τα όνειρά τους».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ έκαναν ανά τομέα ευθύνης ένα σύντομο απολογισμό, ενώ μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πρόεδροι των νομαρχιακών οργανώσεων τοποθετήθηκαν για τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Δείτε φωτογραφίες από την 2η Τακτική Σύνοδο Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ:

https://www.dropbox.com/sh/h3n5497rdiqzgf7/AADbqEXE0ZI6vfLgbyx2Ehw1a?dl=0