Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη, στην οποία συμμετείχαν δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης, συνολικά περισσότερα από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη της Κεντρική Επιτροπής, εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ και πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών ΟΝΝΕΔ από ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν με βάση την ημερήσια διάταξη ήταν:

– Εκλογική ετοιμότητα ΟΝΝΕΔ ενόψει εθνικών εκλογών 2023
– Απολογισμός δράσεων Οκτωβρίου – Ιανουάριου 2022-2023
– Προγραμματισμός δράσεων Φεβρουάριου – Μαρτίου 2023
– Φοιτητικές εκλογές 2023, εκλογική ετοιμότητα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
– Επισκέψεις της ΟΝΝΕΔ στην Περιφέρεια
– Πολιτική Επικαιρότητα

Πριν την έναρξη των εργασιών τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κράτησαν ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλικίδη και του Υποσμηναγού, Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Επιπλέον, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου όλα τα μέλη της Οργάνωσης έφεραν στο πέτο τη μωβ κορδέλα που αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο κατά του καρκίνου.

Μετά το πέρας της Κ.Ε., ο Πρόεδρος της Οργάνωσης έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, ευχόμενος στα μέλη “καλή χρονιά και πολλές νίκες”. Τυχερός στάθηκε ο Βαγγέλης Τασούλας Συντονιστής του Εκτελεστικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ κερδίζοντας το φλουρί και το βιβλίο «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ανέφερε τα εξής: «Η ώρα των εθνικών εκλογών πλησιάζει.
Θα είναι μία μάχη στην οποία όλοι εμείς, οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ, θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Όχι απλά σαν πομποί, αλλά ως πολλαπλασιαστές του μηνύματος της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή που αναδείχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απέδειξε στην πράξη ότι στέκεται δίπλα στην ΟΝΝΕΔ.
Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ανταποδώσουμε στον Πρόεδρό μας τη στήριξη που εκείνος σταθερά μας παρέχει.
Να μην επιτρέψουμε στιγμή να πάει χαμένη.
Να δώσουμε τη μάχη σε όλους τους χώρους: στα αμφιθέατρα, στους χώρους εργασίας, στους χώρους διασκέδασης.
Να μιλήσουμε σε φίλους, γνωστούς, πρόσωπα από το ευρύτερο κύκλο μας.
Να μην αφήσουμε κανέναν να θεωρεί ότι η εθνική κάλπη προσφέρεται για αποχή ή πλάκα.
Να διαδώσουμε τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και το δίλημμα των εκλογών.
Το οποίο συνοψίζεται ως εξής:
Μητσοτάκης ή οπισθοδρόμηση;»

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Δεν μπορώ να δεχτώ μια διαπίστωση που κάνουν αρκετοί και που πρέπει να ανατρέψουμε: ότι δήθεν δεν είναι προνομιακές για τη Νέα Δημοκρατία οι νεότερες ηλικίες.

Είτε οι πολύ νεότεροι ημών, είτε η δική μου γενιά, είτε η ενδιάμεση. Κι αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ, όχι επειδή είμαι ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γιατί δεν αξίζει πριν και πάνω απ’ όλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Κυβέρνηση αυτή. Είναι η πρώτη Κυβέρνηση -από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου εγώ τουλάχιστον- που εφαρμόζει μια συγκεκριμένη πολιτική για τους νέους ανθρώπους με αποτελέσματα:

Το «πρώτο ένσημο», οι πολλές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί όλους τους νέους, το ζήτημα της στέγης, οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, οι νέοι εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστεί, οι πολλές επενδύσεις.

Όλα αυτά έφεραν αυτές τις θέσεις εργασίας που είπαμε πριν και μείωσαν την ανεργία 6,5 μονάδες. Όλες αυτές οι πολιτικές, ακόμη και οι οριζόντιες πολιτικές, όπως το ψηφιακός κράτος, οι μειώσεις των φόρων, η αλλαγή στο ασφαλιστικό.

Είναι μεταρρυθμίσεις που στην Ελλάδα τις περιμέναμε και ειδικά εμείς οι νεότεροι πάρα πολλά χρόνια και έγιναν για πρώτη φορά.

Όμως, η διαπίστωση αυτή αδικεί και όλες και όλους εμάς. Αδικεί τη δουλειά της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όσα έγιναν και όσα κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Και το κυριότερο, τις πολύ δύσκολες στιγμές που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ να θεωρούνται οι νέοι προνομιακό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν όλες και όλοι περιορίσαμε τις ζωές μας λόγω της πανδημίας, όταν φοιτητές αντί να μπουν στο Πανεπιστήμιο και να ζήσουν τα πιο σημαντικά χρόνια της ζωής τους περιορίστηκαν και έκαναν μάθημα με τηλεκπαίδευση, όταν πολλοί συνομήλικοί μας αγωνιούσαν για τη δουλειά τους και όλοι μαζί συστρατευτήκαμε για τις ζωές μας, εκείνοι έκαναν πορείες για αμετανόητους δολοφόνους.

Όταν εμείς κάναμε καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιλούσε για «ξεστοκάρισμα» εμβολίων. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν ποτέ παρόντες. Δεν έκαναν τίποτα για τους νέους. Απλά τους έδιωξαν στο εξωτερικό.

Και τι θα κάνουμε για αυτό; Πώς θα αντιστρέψουμε αυτή τη διαπίστωση και θα δικαιωθούμε στις εθνικές εκλογές;
Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα λεπτό.
Να βγούμε έξω, να βγείτε έξω, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά.

Και εκτός από τις πολλές περιοδείες που κάνετε και κάνουμε όλοι μαζί, πρέπει να μιλήσετε με ανθρώπους από όλο τον κοινωνικό ιστό και κάθε επαγγελματική ομάδα. Να μιλήσετε με όλους τους νέους ανθρώπους. Να κάνετε την πιο «επιθετική» διαδικτυακή καμπάνια, επιθετική ως προς την προώθηση των προτάσεών μας, όχι επιθετική ως προς το ύφος και το λόγο. Αυτό το «χαρίζουμε» στους πολιτικούς μας αντιπάλους. Να πείτε στους νέους την αλήθεια. Με σαφή και ειλικρινή τρόπο.

Να μιλήσετε για όλα όσα έγιναν αυτά τα χρόνια, ακόμα και αυτά που δεν πήγαν τόσο καλά και που μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μία μέρα. Δεν μας αξίζει να «χαρίσουμε» κανέναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Καμία ηλικιακή ομάδα και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.»

Με την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλης Νίκας καλωσόρισε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και δήλωσε: «Κύριος σκοπός της σημερινής συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής, είναι να μπει η οργάνωση και επίσημα σε εκλογική τροχιά, καθώς βαδίζουμε στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές. Όποτε και να είναι αυτές, θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι. Σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε σωστά το έργο της Κυβέρνησης και να πούμε την αλήθεια στους νέους και τις νέες της πατρίδας μας, σταματώντας έτσι οποιασδήποτε μορφής fake news αναπαράγει η αντιπολίτευση. Από τη μεριά μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει, ώστε να είναι ξανά η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός».

Κατόπιν, το λόγο έλαβαν οι Αντιπρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης και Γιάννης Φυτόπουλος, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Κ.Ε. Σταύρος Σταυρόπουλος, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ που παρουσίασαν ένα σύντομο απολογισμό ανά τομέα ευθύνης και μίλησαν για τις δράσεις της Οργάνωσης το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών όλης της χώρας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης δήλωσε: «Το αφήγημα που έχει ξεκινήσει να χτίζει ο συριζα για τις επερχόμενες εκλογές, είναι αφήγημα αιτιολόγησης της ήττας του και της ήττας της αριστεράς. Τώρα είναι η ώρα λοιπόν να δώσουμε τη μάχη με μεγαλύτερη ένταση και πάθος. Να γίνει ο συριζα αυτό που αξίζει πραγματικά. Μια μαύρη σελίδα της ιστορίας της πατρίδας, για τους ιστορικούς του μέλλοντος».

Ο έτερος Αντιπρόεδρος Γιάννης Φυτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γύρισε σελίδα.
Οι νέοι ξαναμπήκαμε στο προσκήνιο με πολιτικές που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας και βάλαμε το λιθαράκι μας και μεις σε αυτή την αλλαγή.Όμως Τα λόγια στις επερχόμενες εκλογές περιττεύουν.

Η μάχη αυτή θα κερδιθεί εξω στις γειτονιές, στα χωριά, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να σφίξουμε χέρια, να χτυπήσουμε πόρτες και να καλέσουμε όλους τους Έλληνες να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας. Για μια Ελλάδα όπως την ονειρευόμαστε.»

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Κ.Ε. Σταύρος Σταυροπουλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε συνέχεια, ότι σε αυτές τις εκλογές, έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο κόσμους.
Ο λαός έχει την μοναδική ευκαιρία να συγκρίνει τον Σύριζα και την Κυβέρνηση της περιόδου 2015-2019 με την Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση του 2019-2023 και πραγματικά οι διαφορές αυτής της σύγκρισης είναι χαώδεις και συντριπτικά υπέρ της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για όλα τα παραπάνω πρέπει και εμείς ως νεολαία να δώσουμε τη δική μας μάχη και να προβάλλουμε στην κοινωνία το μεγάλο έργο της Κυβέρνησης.
Πάμε λοιπόν όλοι μαζί ΝΔ, ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να δώσουμε τη μάχη για τη νέα γενιά, το μέλλον της Πατρίδας μας, ολόκληρο τον Ελληνικό λαό προκειμένου να συνεχίσουμε για μια ανεξάρτητη, υγιή Ελλάδα με διεθνή ακτινοβολία και σεβασμό».

 

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες από την 3η Τακτική Σύνοδο Κεντρικής Επιτροπής: https://www.dropbox.com/sh/ne45v62z62tssaz/AADnbptr6hF3KamfZypptxq9a?dl=0