Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 4η Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τον απολογισμό των δράσεων της οργάνωσης στο διάστημα ενός χρόνου από το Συνέδριο Επανίδρυσης, τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων και την επικαιρότητα.
Πραγματοποιήθηκαν 45 τοποθετήσεις Μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τέθηκαν και υπερψηφίστηκαν 3 ψηφίσματα («Περιβάλλον και Κυκλική Οικονομία», «Τα οφέλη της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στην εθνική οικονομία: Τα παραδείγματα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου», «Εμβόλια: μια σύγχρονη επιδημία παραπληροφόρηση») και πραγματοποιήθηκε βράβευση του Προέδρου του Συνεδρίου Επανίδρυσης, Απόστολου Παπαποστόλου, από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβο.
Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου:
«Ξέρετε, η ιδεολογία μας, οι αξίες μας, δεν υπάρχουν εν κενώ. Υπάρχουν για να απαντούν σε πραγματικά ερωτήματα και για να υπηρετούν πραγματικές ανάγκες. Πρέπει, λοιπόν, να εφαρμόζονται στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητα του πολίτη, να τον πείθουν ότι έτσι θα βελτιωθεί έμπρακτα η ζωή του. Αυτό έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε και αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να πετύχουμε. Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και των κάθε χρώματος ακραίων βασίστηκε στο τρίπτυχο «λαϊκισμός – χυδαιότητα – απάτη». Αυτή η πολιτική δεν χρειάζεται αντιπολίτευση από εμάς, γιατί αντιπολίτευση σε αυτό το τρίπτυχο κάνει πολύ αποτελεσματικά η ίδια η πραγματικότητα. Οι καταληψίες της εξουσίας, οι φίλοι των παραβατικών και οι σκιώδεις συνομιλητές εγκληματιών θα γκρεμιστούν γιατί δεν μπορούν να υλοποιήσουν όσα υποσχέθηκαν.»
Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Η πολιτική σημαίνει συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα. Μόνο μέσα από τη συμμετοχή προωθούνται και δρομολογούνται οι νέες ιδέες και τα νέα προγράμματα τα οποία μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα. Και αυτήν τη συμμετοχή τη θέλουμε και την επιζητούμε σε όλα τα επίπεδα. Τη θέλουμε σε επίπεδο ΟΝΝΕΔ, τη θέλουμε και σε επίπεδο Δ.Α.Π., της μεγάλης φοιτητικής μας οργάνωσης η οποία κρατάει πάντα τη σημαία ψηλά στα Πανεπιστήμια.»
«Μια Δ.Α.Π., όμως, η οποία και αυτή με τη σειρά της μετεξελίσσεται, αλλάζει, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα… Θέλουμε μια φοιτητική οργάνωση πολιτικοποιημένη, η οποία να ζυμώνεται με τις νέες ιδέες, να δίνει την μάχη των ιδεών μέσα στα Πανεπιστήμια, αλλά κυρίως να αγωνίζεται ουσιαστικά για την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου.»