Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Το θέμα της αξιοποίησης του φυσικού πλούτου του νομού Λάρισας με στόχο την ανάπτυξη τουριστικής προοπτικής που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας, αλλά και τις δράσεις της νεολαίας προς αυτή την κατεύθυνση συζήτησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Βουλευτής ΝΔ Χρήστος Κέλλας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης –η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της ΟΝΝΕΔ στο νομό- τηρήθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. 

Οι προσκεκλημένοι έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ για τις πρωτοβουλίες που έλαβαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τόνισαν το γεγονός ότι η Οργάνωση δεν σταμάτησε τη δράση της σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, είδαμε ανθρώπους που αγαπάνε και νοιάζονται για την προκοπή του τόπου τους. Η ΟΝΝΕΔ θέλει να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη, να βρίσκεται δίπλα σε όλους τους νέους, ακολουθώντας το παράδειγμα της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη που στηρίζει έμπρακτα τη γενιά μας.

Ο τουρισμός δεν αφορά μόνο συγκεκριμένα μέρη της χώρας. Ο φυσικός πλούτος του νομού Λάρισας – με τον Πηνειό, το πάρκο Αλκαζάρ – και η φυσιολογία του, που συνδυάζει πρόσβαση σε παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές μπορεί να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης για αγροτουρισμό και όχι μόνο, δίνοντας πολλές θέσεις εργασίας ειδικά στους νέους ανθρώπους. Μαζί με κάθε νέα και νέο που στηρίζουν τον τόπο τους χτίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει».

Αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των προσκεκλημένων μπορείτε να βρείτε εδώ:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

«Αγαπάμε τους νέους, είμαστε δίπλα τους, αποτελούν για μας φορείς νέων ιδεών. Θα πρέπει να ασχολούνται με τη διαμόρφωση, την αναγέννηση και τον εκσυγχρονισμό των πόλεων μας για να είναι φιλικές, ελκυστικές και παραγωγικές. Είμαστε παρόντες για να κάνουμε πράξη τα όνειρα των νέων ανθρώπων και είμαστε παρόντες με τα έργα μας γιατί ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι είναι το κάνεις».

Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής και αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ:

Ο κ. Κέλλας εστίασε στις δυνατότητες, που προσφέρει το φυσικό περιβάλλον του Νομού για την ανάπτυξη διαφοροποιημένου τουριστικού προϊόντος και τον συνδυασμό αναψυχικών δραστηριοτήτων σε βουνό, κάμπο και θάλασσα (ορειβασία, αναρρίχηση, κατασκήνωση, περίπατοι, ναυταθλητισμός), υπενθυμίζοντας την πρόσφατη πρότασή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για επαναλειτουργία του λιφτ στο χιονοδρομικό καταφύγιο του Κισσάβου, καθώς και τις προοπτικές του ιαματικού τουρισμού.

Συγχρόνως, τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αποτελούν πεδία, τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει και προτεραιοποιήσει από την αρχή της πολιτικής σταδιοδρομίας του, σημειώνοντας ότι η πρωθυπουργία του συνιστά την πιο κατάλληλη στιγμή, προκειμένου η χώρα να πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στους συγκεκριμένους τομείς.

Ρένα Καραλαριώτου Επικεφαλής Μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Λαρισαίων:

«Η ανάπτυξη της Λάρισας και το μέλλον της  είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Πηνειό. Η Λάρισα μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί σε μια Ευρωπαϊκή «παραποτάμια πόλη», εφάμιλλη των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων που έχουν εντάξει το ποτάμι στον αστικό ιστό με ουσιαστικό τρόπο και το έχουν κάνει «πρωταγωνιστή» της καθημερινότητάς τους, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Έργο πνοής για τη Λάρισα αποτελεί  η Ενοποίηση Αστικών Χώρων με πυρήνα την παραποτάμια ζώνη του Πηνειού, το Αρχαίο Θέατρο, την ευρύτερη περιοχή του Λόφου του Φρουρίου, την κεντρική πλατεία. Το Δίκτυο αυτό θα είναι συνδεδεμένο με τις εμπορικές λειτουργίες του κέντρου της πόλης.  Εδώ, σε αυτά τα έργα κρύβεται ένας θησαυρός, ένας πόλος ανάπτυξης που μπορεί να αναδείξει τη Λάρισα σε πρωταθλητή προσέλκυσης τουρισμού city break».

Για το Γραφείο Τύπου