Νέες και νέους ανθρώπους που αποτελούν μέρος του παραγωγικού ιστού της Κέρκυρας συνάντησε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του στο νησί.

Πρώτο σταθμό της περιοδείας αποτέλεσε το Δημόσιο Εκπαιδευτήριο Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα. Το Δ.I.E.K. Κέρκυρας διαθέτει, αφενός τμήματα Τουριστικών Μονάδων, Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής, όπως εξήγησε ο Διευθυντής κ. Αγριόπουλος Αθανάσιος, αλλά και διασύνδεση τον τουριστικό κλάδο, ώστε οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του να βρίσκουν εύκολα θέσεις εργασίας.

Έπειτα, το κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ βρέθηκε στο μουσείο ελιάς και παραγωγής ελαιολάδου «enotis-olive groves and museum». Εκεί, ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Μουσείου που έχουν δημιουργήσει τα αδέρφια Χριστόδουλος και Γιώργος και να ενημερωθούν για τις διαδικασίες παραγωγής και αποθήκευσης του ελαιολάδου.

Επόμενη στάση το οινοποιείο «Διαμαντόπουλος», όπου τα στελέχη της Οργάνωσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν υψηλής ποιότητας κρασιά και να συζητήσουν για τις προοπτικές ανάδειξης τους στις διεθνείς αγορές με τη νεαρή κόρη του ιδιοκτήτη, Βασιλική.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκε την Lazaris Distillery & Artisan Sweets η ιστορία της οποίας ξεκινάει το 2005 από τον Κωνσταντίνο Λάζαρη. Ο ίδιος και η ομάδα του συμβάλλουν ενεργά στο γαστρονομικό πλούτο του νησιού, ακολουθώντας την τοπική συνταγή και παράγοντας το φημισμένο ποτό της Κέρκυρας, το λικέρ κουμ-κουάτ.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε σε μία ανοιχτή συζήτηση παρουσία νέων κατοίκων και φοιτητών του νησιού της Κέρκυρας. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να καταγράψει τις σκέψεις και τις προτάσεις τους.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, το κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Μανώλη Ορφανουδάκη της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων και τον Πρόεδρο ΔΕΕΠ Σπύρο Παντελιό με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις ανάγκες και τις προοπτικές των νησιών του Ιονίου.

Μετά το πέρας της περιοδείας ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε:

«Συνεχίζουμε ως ΟΝΝΕΔ τις περιοδείες μας σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, βρεθήκαμε στην Κέρκυρα και συνομιλήσαμε με νέους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Φέτος, η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να είναι μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

Το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας έχει ως κινητήριο δύναμη νέες και νέους που αγαπούν τον τόπο τους και ενισχύουν το τουριστικό προϊόν του νησιού».

Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου συνόδευσαν σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Φάνης Πασχάλης, ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού Δημήτρης Ράπτης, ο Διευθυντής ΟΝΝΕΔ Νίκος Κρικέλας , η πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας Χριστίνα Μαλαχά και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας Νικόλαος Φίλιππας, Κωνσταντίνος Χειμαριός, Κωνσταντίνος Καραελευθερίου, Χριστόφορος Νάκος, Νικόλαος Άνθης, Μαρισόφη Ερίτσου, Αλεξάνδρα Μαντζουρογιάννη, Χρήστος Σκλαβουνάκος.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Κέρκυρα εδώ: https://www.dropbox.com/sh/6guz1j0dqt12n9t/AAC2GMTbxHf-K45ToAFfARtqa?dl=0