Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Στο πλαίσιο επισκέψεων ανά την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου συνοδευόμενος από στελέχη της Οργάνωσης βρέθηκαν στο νομό Kαρδίτσας. Στόχος της επίσκεψης ήταν να συναντήσουν νέους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας και ακούγοντας τις ιδέες και τις προτάσεις τους να συζητήσουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, που έχουν βοηθήσει στην εξέλιξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

 Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην παραγωγική μονάδα «AGROLAND Α.Ε» στους Σοφάδες Καρδίτσας. Το 1996, τα αδέρφια Κατσή κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην σποροπαραγωγή οσπρίων, ιδρύοντας τη δική τους εταιρεία, με στόχο να παράγουν ποιοτικά και ελληνικά προϊόντα για την ελληνική οικογένεια. Η εταιρεία πλέον δραστηριοποιείται και στην εμπορία γεωργικών εφοδίων ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια εξελίσσεται και στον τομέα της έρευνας για την ανάπτυξη νέων ποικιλιών. Ο νεαρός Χρήστος Κατσής, ο οποίος ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη γεωπονική επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του για να συνεχίσει  την οικογενειακή επιχείρηση, ανέλαβε την ξενάγηση  τα στελεχών της Οργάνωσης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και συζήτησε μαζί τους για τους στόχους του και τις προοπτικές περαιτέρω επέκτασής της.

 Επόμενος σταθμός ήταν η «Αιγοφάρμα Κωστόπουλος», όπου τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ περιηγήθηκαν στο χώρο της κτηνοτροφικής μονάδας και συνομίλησαν με τον 32χρονο ιδιοκτήτη Παναγιώτη Κωστόπουλο. Ο Παναγιώτης, πατέρας δύο παιδιών και πρόεδρος της κοινότητας Προδρόμου του Δήμου Καρδίτσας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δραστηριοποίησης νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, υπογραμμίζοντας πως η αιγοτροφία αποτελεί έναν δυναμικά εξελισσόμενο κλάδο στην ελληνική κτηνοτροφία.

 Έπειτα, σειρά είχε η εταιρεία «ΕΥΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» με τον διακριτικό τίτλο «ΠΙΝΔΟΣ ΞΥΛΟΝ Ο.Ε.», μια οικογενειακή επιχείρηση που συνεχίζει μία παράδοση 50 και πλέον χρόνων στον κλάδο της επεξεργασίας ξύλου στην Ελλάδα. Τη δεκαετία του ’50 ο Αθανάσιος Παπουτσής με τα χειρονακτικά μέσα της εποχής ξεκίνησε την παραγωγή πριστής ξυλείας στο Κρυονέρι Καρδίτσας. Σταδιακά η μικρή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη μεταποίηση στρογγυλής ξυλείας, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της τοπικής αγοράς, κατάφερε να αποτελεί πρωταγωνιστή σε πανελλαδικό επίπεδο, θέτοντας σε παραγωγή ένα υπερσύγχρονο πριστήριο ξυλείας. Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου και να συνομιλήσουν με τον 25χρονο Θανάση Παπουτσή, ο οποίος επιστρέφει από τις σπουδές του και συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. «Η αδιάκοπη προσπάθεια για συνεχή βελτίωση των προϊόντων, των διεργασιών και του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας αποτελεί τη φιλοσοφία μας και το κύριο μέλημα μας», τόνισε ο νεαρός ιδιοκτήτης.

 Η περιοδεία συνεχίστηκε στο κέντρο της Καρδίτσας, όπου τα στελέχη επισκέφθηκαν το κατάστημα «in any case» και συνομίλησαν με τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Κανελλόπουλο. O νεαρός ιδιοκτήτης έχοντας ζήσει χρόνια στην Αθήνα πήρε την απόφαση να επιστρέψει και να δημιουργήσει στον τόπο του. Η αγάπη του για την τεχνολογία και την κινητή τηλεφωνία τον οδήγησε να ιδρύσει το 2019 τη δική του επιχείρηση, η οποία εμπορεύεται κινητά και gadgets, διαθέτοντας παράλληλα ένα επιτυχημένο και ενημερωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

 Στο πλαίσιο της περιοδείας στο νομό ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επισκέφτηκε το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και συνομίλησε με τον διευθυντή Κώστα Τσιανάκα ενώ συναντήσεις πραγματοποίησε και με τον βουλευτή Καρδίτσας Γιώργο Κωτσό, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Νούσιο, το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο και τον πρόεδρο ΔΕΕΠ Λάμπρο Τσιούκη.

 Η επίσκεψη του προέδρου στο νομό Καρδίτσας ολοκληρώθηκε με μία συζήτηση με τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση του τουρισμού όλο το χρόνο με επίκεντρο τη λίμνη Πλαστήρα αλλά και στη νέας γενιάς αγροτική παραγωγή. Τα μέλη της τοπικής οργάνωσης εξέφρασαν την αισιοδοξία για την πορεία τόσο του τουρισμού αλλά και του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της τοπικής οικονομίας ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη δραστηριοποίησης των νέων ανθρώπων της περιοχής στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής (κτηνοτροφία, ξυλεία κτλ).

 Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ  Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στην Καρδίτσα, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με νέους ανθρώπους που δημιουργούν στον τόπο τους. Με την κατάρτιση, την εργατικότητα και την επιμονή τους, πηγαίνουν τις επιχειρήσεις τους ένα βήμα παραπάνω. Θέλουμε να βλέπουμε περιοχές με τόσο μεγάλο φυσικό πλούτο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, να εξελίσσονται, να προοδεύουν, να δίνουν ευκαιρίες και να αποκτούν προοπτικές για τους ανθρώπους τους. Για την ΟΝΝΕΔ το πιο σημαντικό είναι να συνδημιουργεί με όλους τους νέους το μέλλον. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως στηρίζει τους ανθρώπους που θέλουν να δουν τη χώρα τους να προκόβει και είμαστε εδώ να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

 Στην περιοδεία στον Νομό Καρδίτσας παρευρέθηκαν ο υπεύθυνος περιφερειακών οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Φάνης Πασχάλης, ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας Χρήστος Χιώλος , το μέλος κεντρικής επιτροπής Κώστας Μουσιώλης και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας Γεωργία Βαΐτση, Εύη Αμπράζη, Ζωή Βαλάρη, Δημητρης Πάσχος, Ηλίας Παπαδήμας, Κωνσταντίνος Παπαντίνας, Άκης Κατής, Δημήτρης Ραγιάς, Κώστας Χαντζιάρας, Βαγγέλης Αλεξανδρόπουλος, Γιώργος Παππάς, Βαγγέλης Ευαγγελογιάννης και Κώστας Κάζας.

 Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη στο νομό Καρδίτσας εδώ:

https://www.dropbox.com/sh/xzyzgddfjb0inzq/AADMHN6uBG8kTQLk1qoxDQtAa?dl=0