Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Την πρώτη του επίσκεψη μετά το 13ο συνέδριο πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου στο νομό Θεσσαλονίκης. Στόχος της επίσκεψης του προέδρου και των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου από τη Βόρεια Ελλάδα ήταν να συναντήσουν νέους επαγγελματίες και παραγωγικούς φορείς της πόλης καθώς και να πραγματοποιήσουν συναντήσεις, τόσο με μέλη της ΟΝΝΕΔ, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες και φίλων αυτών του Δήμου Καλαμαριάς «ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ», όπου τα στελέχη της οργάνωσης συνάντησαν την πρόεδρο Ζωή Μουρατίδου, τον ταμεία Δημήτρη Αργυρόπουλο και το μέλος του Σωματείου Δημήτρη Μουρατίδη.

Το σωματείο «ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ» ιδρύθηκε το 2003 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης από τους γονείς του Δημήτρη Μουρατίδη, ενός ατόμου με αναπηρία. Όραμά τους ήταν να εμπνεύσουν κάθε άτομο με αναπηρία μέσα από την ιστορία του Δημήτρη. Ενός ανθρώπου, που δεν αντιμετώπισε την αναπηρία του σαν τροχοπέδη, αλλά σαν πηγή ανεξάντλητης ψυχικής δύναμης και κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και να διατελέσει αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαμαριάς. Σκοπός του Σωματείου είναι να βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους καθώς και να προάγει το πνεύμα αλληλεγγύης και αγάπης μεταξύ των μελών του. Η πρόεδρος του Σωματείου κ. Ζωή Μουρατίδου, τόνισε: «Aισθάνομαι μητέρα και προστάτιδα όλων των ατόμων με αναπηρία. Όραμά μου είναι κάθε ένα από αυτά τα άτομα να είναι σε θέση να ζήσει μαζί με άλλους και όχι απλά παράλληλα με αυτούς». Ο καθημερινός προσωπικός της αγώνας αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης για όλους εμάς.

Τόσο η Διοίκηση του Σωματείου, όσο και ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις προκειμένου να βοηθήσουν το έργο του Σωματείου και να ευαισθητοποιήσουν τους νέους ανθρώπους.

Επόμενος σταθμός ήταν η εταιρεία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΗΣ ΚΟΣΚΕΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς, η οποία δραστηριοποιείται στη συντήρηση φορτηγών αυτοκινήτων-αμαξωμάτων και την εμπορία ανταλλακτικών ήδη από το 1985. Το 1995, ξεκίνησε να επεκτείνει την δραστηριότητά της και στο χώρο των κατασκευών ασθενοφόρων, κινητών μονάδων υγείας και αμαξωμάτων μεταφοράς εμβολίων, δημιουργώντας  πολλές επιτυχημένες και μακροχρόνιες συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού. Συνδυάζοντας το άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό με το σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει, έχει κατορθώσει να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά, ενώ η παρουσία της είναι δυναμική και στις αγορές του εξωτερικού. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας, τόσο ο ιδιοκτήτης Πάρης Κοσκερίδης όσο και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επισήμαναν την αναγκαιότητα της αναβάθμισης και στήριξης της Τεχνικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας με ουσιαστικές νομοθετικές παρεμβάσεις για τη δημιουργία προϋποθέσεων και προοπτικών απασχόλησης των νέων ανθρώπων στον τομέα της βιομηχανίας.

Στη συνέχεια τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκαν την Καλαμαριά, όπου είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με νέους αυτοδιοικητικούς από την Κεντρική Μακεδονία. Στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού Χρήστος Δεμερτζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θερμαϊκού Χρήστος Τζίνας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού Δημήτρης Πασχαλιάς, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ωραιοκάστρου Μαρία Αραμπατζίδου, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερρών Νεκτάριος Κανακάρης, και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θερμαϊκού Στέλιος Φέσσας. Η συμμετοχή των νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση επιβραβεύθηκε από τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν πως μέσα από τη φρέσκια ματιά των νέων υλοποιούνται οι πιο αποτελεσματικές και καινοτόμες ιδέες για το μέλλον μας.

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης αναφέρθηκε στις δράσεις της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και τη συνεχή παρουσία της στα δρώμενα του νομού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πρώτη μου επίσκεψη ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα σημαντική για μένα, όχι μόνο γιατί συνάντησα άξια στελέχη της Οργάνωσης και νέα μέλη του εκτελεστικού γραφείου, που προέρχονται από την Κεντρική Μακεδονία, αλλά γιατί είχα την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσω ανθρώπους που δημιουργούν στον τόπο τους και θέλουν να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα τους. Αυτό είναι που θέλουμε κι εμείς. Να συνεχίσουμε να αποτελούμε μια παρεμβατική νεολαία, χρήσιμη στους νέους. Μια νεολαία που έχει ως προτεραιότητα της, να έχει η γενιά μας μια καλύτερη ζωή. Αυτή είναι και η προτεραιότητα του προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ολόκληρη η νέα σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ αντιπροσωπεύει ανθρώπους από διαφορετικά μέρη, με διαφορετικές επαγγελματικές ιδιότητες. Θέλουμε κάθε ένας να μπορεί να εκπροσωπεί ξεχωριστά ανθρώπους της γενιάς του. Θέλω λοιπόν, σήμερα, εδώ από τη Θεσσαλονίκη, όπου,- όχι μόνο τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ- αλλά και του κόμματος στην Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής μας καλωσόρισαν, να δεσμευτώ ότι η ΟΝΝΕΔ θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά, να διαμορφώνει τις εξελίξεις και ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους νέους».

Η περιοδεία της ΟΝΝΕΔ στο νομό Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με την προγραμματισμένη πρώτη Διευρυμένη Σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Θεσσαλονίκης υπό το νέο πρόεδρο Ζήση Ιωακείμοβιτςπαρουσία του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκου, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη και  του Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη.

Παρόντες κατά τη Διευρυμένη Σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α Θεσσαλονίκης Θοδωρής Μητράκας, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β΄ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας- Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Γεωργιάδης, ο πρόεδρος ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσακούμης, ο Διευθυντής  της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης Ανέστης Φίσκας, ο Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης Γιώργος Μπάκος, ο πολιτευτής της Α’ Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Κοκκόρης, η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ Μαρία Νάτσιου, ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Μένιος Κορομηλάς, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Κωνσταντίνα Κόλλια, Χριστίνα Γεωργάκη, Κατερίνα Σταμούλη, Βίκυ Κανέλλου, Γιώργος Ασημακόπουλος, Χρυστόστομος Τσατσούλης και Γιάννης Παπαγεωργίου.

Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νομό Θεσσαλονίκης συνόδευσαν, ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Νίκος Πατσέας, ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΝΝΕΔ Σταμάτης Σταμέλος, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού για θέματα Βορείου Ελλάδος ΟΝΝΕΔ Γιάννης Ξιούφης, ο αν. Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Στέφανος Χατζιάρας, καθώς και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Καράογλου, Σμαράγδα Σαρρή και Ιωάννα Μιχαλακέλη.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη εδώ:

https://www.dropbox.com/scl/fo/4ijvp7v0ip41a2wnnn0jy/h?dl=0&rlkey=20ixiqcwyip306ab8qn0n3pzf