Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Στο πλαίσιο επισκέψεων ανά την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου βρέθηκε στο νομό Χαλκιδικής. Στόχος της επίσκεψης του προέδρου και των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου από τη Βόρεια Ελλάδα ήταν να συναντήσουν νέους επαγγελματίες και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, καθώς και να πραγματοποιήσουν συναντήσεις, τόσο με μέλη της ΟΝΝΕΔ όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση «Παραδοσιακή αρτοζαχαροπλαστική  βιομηχανία ΓΑΒΑΝΑΣ». Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς,  που απασχολεί 120 (κατά κύριο λόγο νέους σε ηλικία) εργαζόμενους και την διαχείρισή της οποίας έχουν πλέον αναλάβει τα 5 παιδιά της οικογένειας. Τριάντα χρόνια μετά τα εγκαίνια του πρώτου μικρού φούρνου που φτιάχτηκε από τον πατέρα Φίλιππο Γαβανά, η οικογένεια διατηρεί 10 ομώνυμα καταστήματα, καθώς και 5 franchises της επιχείρησης «Κουλουράδες». Ο Κατάκαλος Γαβανάς και η υπεύθυνη τεχνολόγος τροφίμων της επιχείρησης Δέσποινα Δούρβου ανέλαβαν την ξενάγηση των μελών της Οργάνωσης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και συζήτησαν για τις προοπτικές περαιτέρω επέκτασής της.

Επόμενος σταθμός ήταν η  γραφική Αρναία, όπου τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον 32 χρόνο πρόεδρο της κοινότητας Αγαπητό Κιάτο σχετικά με την πρόκριση και αναγνώριση της περιοχής  από το υπουργείο Τουρισμού για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Πρωτοβουλία με την επωνυμία «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα στελέχη της ενημερώθηκαν για τη  δραστηριοποίηση των νέων ανθρώπων της περιοχής στους τομείς της  εστίασης και της πρωτογενούς παραγωγής (μελισσοκομία , κτηνοτροφία κτλ). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στην ιστορία της Αρναίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ήδη από το 1987 ως ιστορικός τόπος και  παραδοσιακός οικισμός.

Έπειτα, σειρά είχε η επιχείρηση «Μέλι Γεωργάκα». Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς. Ο μελισσοκόμος Αργύρης Γεωργάκας, μαζί με τη σύζυγό του Κωνσταντίνα, συνεχίζουν την παράδοση που ξεκίνησε ο παππούς του το 1948. Η επιχείρηση έχει βραβευτεί σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς για την ποιότητα του μελιού που παράγει.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στην Καλλικράτεια, όπου τα στελέχη επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο «Aqua Mare». Ιδιοκτήτες είναι δυο νέοι άνθρωποι, η 26χρονη Εύα Νάκου και ο συνομήλικος σύζυγός της Παναγιώτης, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επένδυσαν στην ψηφιακή προβολή και την ανακαίνισή του με την βοήθεια και της σημαντικής οικονομικής κρατικής ενίσχυσης που έλαβαν. Η επιχείρηση βραβεύτηκε, μάλιστα, από τη Google σε παγκόσμιο επίπεδο ως μία από τις  επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη πρόοδο κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Η περιοδεία του προέδρου και των μελών της Οργάνωσης στη Χαλκιδική ολοκληρώθηκε με μία συζήτηση με τα στελέχη της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής. Τα μέλη της τοπικής οργάνωσης εξέφρασαν την αισιοδοξία αλλά και τους προβληματισμούς τους για την πορεία τόσο του τουρισμού αλλά και του πρωτογενούς τομέα, που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της τοπικής οικονομίας. Ξεχωριστή και εκτενής αναφορά έγινε στις αθλητικές επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Χαλκιδική και στις ξεχωριστές προοπτικές που μπορούν να επιφέρουν στην τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στον Νομό πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με  τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Γιώργο , τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής κ. Στέλιο Βαλιάνο και τον πρόεδρο ΔΕΕΠ ΝΔ Χαλικιδικής κ. Τζηρίτη Απόστολο.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Χαλκιδική είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με νέους ανθρώπους που δημιουργούν στον τόπο τους. Με την κατάρτιση, την εργατικότητα και την επιμονή τους, πηγαίνουν τις επιχειρήσεις τους ένα βήμα παραπάνω. Αυτοί οι άξιοι και δημιουργικοί νέοι άνθρωποι κατάφεραν, μέσα στο σταθερό και ευνοϊκό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει για τους επιχειρηματίες οι καίριες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, να διακριθούν διεθνώς και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας».

Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ συνόδευσαν στην επίσκεψη στον Νομό Χαλκιδικής ο  Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης, ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Φάνης Πασχάλης, η πρόεδρος ΝΕ ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Φένια Παράσχου, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Νίκος Πατσέας,  ο Υπεύθυνος Οργανωτικού για θέματα Βορείου Ελλάδος Γιάννης Ξιούφης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Νίκος Χατζηαλέξης καθώς και τα στελέχη της τοπικής ΟΝΝΕΔ Χάρης Γρηγορίου, Δημήτρης Γουλιανός, Γιώργος Μυλωνάς και Φαίη Καρακάση.

Δείτε φωτογραφίες εδώ: https://www.dropbox.com/scl/fo/4jfwgx64j53gffezirh0k/h?dl=0&rlkey=3ll6hy34fobmomk5fur48t375