Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Στο νομό Φωκίδας βρέθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συνομιλήσει με νέους σε κάθε περιοχή για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να συναντηθεί με στελέχη της Οργάνωσης.

Αρχικά, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Περιφερειακών Οργανώσεων Μένιο Κορομηλά, τον αναπληρωτή Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Νίκο Κρικέλα, τον πρόεδρο της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Φωκίδας Σάκη Γκίκα και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ ΔΗΜΤΟ Δελφών Θανάση Αναγνωστόπουλο, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή και τον Πρόεδρο του Δικτύου Δελφών Νίκο Κατσικούλη, με τους οποίους συζήτησε για την εμπλοκή των νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση  και την ενεργή συμμετοχή τους με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δήμου.

Με αφορμή την καμπάνια της ΟΝΝΕΔ «Παράγουμε το μέλλον» για τον πρωτογενή τομέα ακολούθησε συζήτηση με τους νέους αγρότες Γιώργο Σταύρου και Παναγιώτη Μακρή, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή βρώσιμης ελιάς. Οι ελαιοπαραγωγοί υπογράμμισαν την ανάγκη θέσπισης πρωτοκόλλου ενεργειών για την ορθή καλλιέργεια ελιάς και την τυποποίηση της διαδικασίας, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας παραγωγής, ενώ τόνισαν τα οφέλη της έγκαιρης αντιμετώπισης του δάκου.

Στη συνέχεια, ο Παύλος Μαρινάκης και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Χαρίλαο Γεωργίου και τον Υποδιοικητή Νίκο Τριανταφύλλου και συζήτησαν για τα θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, καθώς και για τη συνεχή μάχη που δίνουν με τον κορωνοϊό. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ,το προσωπικό του νοσοκομείου ανταποκρίθηκε άρτια στις προκλήσεις, καθώς διαμορφώθηκαν στο νοσοκομείο ειδικοί χώροι λήψης δειγμάτων για «ύποπτα» κρούσματα COVID-19, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας ήπιων περιστατικών. Αναφορικά με την πορεία του εμβολιασμού, το νοσοκομείο διαθέτει 4 εμβολιαστικές γραμμές και έως και σήμερα έχουν εμβολιαστεί 17.500 άνθρωποι. Συγχρόνως και όσον αφορά το υγειονομικό προσωπικό, ο Διοικητής του Νοσοκομείου δήλωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών έχει εμβολιαστεί, ενώ τα ποσοστά του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού είναι ικανοποιητικά.

Επόμενη στάση της περιοδείας ήταν η παραδοσιακή μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων  «ΚΑΛΛΙΟΝ» στο Λιδωρίκι. Εκεί ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και τα στελέχη ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και συζήτησαν με τον ιδιοκτήτη Κωνσταντίνο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας επεκτείνοντάς τις επιχειρηματικές δραστηριότητες παρά τις δυσκολίες του κλάδου. Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε: «Η εξέλιξη αυτής της οικογενειακής επιχείρησης με σεβασμό στην ιστορία της αλλά και όραμα για είσοδο στην παγκόσμια αγορά είναι αξιοθαύμαστη και αποτελούν πρότυπο για όλους μας. Τέτοιες προσπάθειες μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας και είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε ανθρώπους, που μάχονται καθημερινά και κατορθώνουν να αναπτύσσονται. Αυτός είναι και ο κύριος στόχος των επισκέψεων αυτών σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά, να γνωρίσουμε ανθρώπους που, παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζουν να οραματίζονται και να πετυχαίνουν».

Σειρά είχε η συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Δωρίδος Μανώλη Μαυρομάτη κατά την οποία συνομιλώντας για τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου αλλά και την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια των νέων ανθρώπων, που αναλαμβάνουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις και παρά τις δυσκολίες κατορθώνουν όχι μόνο να ανταπεξέρχονται αλλά και να εξελίσσονται. Τέλος, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δελμούζο για τα ζητήματα που απασχολούν το Νομό καθώς και για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις σχετικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας αλλά και να συναντηθούν με τον πρόεδρο ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Φωκίδας Δημήτρη Τζήμα, το νεότερο εκλεγμένο πρόεδρο ΔΕΕΠ της χώρας, με τον οποίο συνομιλήσαμε για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες στο νομό Φωκίδας και πως μπορούν οι νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν καινούριες προοπτικές στον τοπο τους. Στην επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο νομό Φωκίδας, παρών ήταν και ο Χρήστος Γκίκας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δωρίδος και Αντιπρόεδρος ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Δωρίδος.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δήλωση του: «Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε τις επισκέψεις σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά της χώρας γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι η επαφή με νέους ανθρώπους και η ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων θα συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας μετά την πανδημία. Με στόχο την οικοδόμηση μιας νέας εποχής στην Ελλάδα θα είμαστε στο πλευρό όλων των νέων ανθρώπων, που προσπαθούν να δημιουργήσουν παραμένοντας στον τόπο τους και εργάζονται αδιάκοπα για να πετύχουν».