Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Στο πλαίσιο της καμπάνιας με τίτλο «Το σχολείο που θες» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Λάρισας η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα από το σχολείο». Η ΟΝΝΕΔ φιλοδοξεί να θίξει το πώς οι δεξιότητες που θα αποκτήσουν οι μαθητές από το σχολείο μπορούν να τους οδηγήσουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για τη μετέπειτα εξέλιξή τους στην επαγγελματική τους ζωή.
Στη συζήτηση που συντόνισε ο Υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Καταπολέμησης της Ανεργίας της ΟΝΝΕΔ Ρίζος-Θοδωρής Χαδούλης, συμμετείχαν ο Κώστας Δέρβος πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, ο Δρ. Γεώργιος Καρατάσιος τ. Περιφερειακός Διευθυντής Κ. Μακεδονίας- Επίτιμος σχολικός Σύμβουλος, η Ελένη Ξυνοπούλου Αν. Οργανωτική Συντονίστρια ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων, ο Ηρακλής Γερογιώκας Ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Υπ. Διδάκτωρ Παν. Bolton- μέλος Π.Ε. ΝΔ. Παρεμβάσεις μέσω skype έκαναν η Ιφιγένεια Μανίτσα Ερευνήτρια και Αν. Λέκτορας του Πανεπιστημίου Kingston και ο Μιχάλης Τζάνης TASIS England MS STEM Coordinator.
Χαιρετισμό στα μέλη της ΟΝΝΕΔ, τον Αντιπρόεδρο της Οργάνωσης Κώστα Μαμουλή, την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, τους Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας Μόρα Αθανάσιο και Λιούπα Νικόλαο , τον αν. Δήμαρχο κ. Σούλη, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Λάρισας Γιώργο Βούλγαρη και τον Πρόεδρο ΝΟΔΕ Χρήστο Καπετάνο, απεύθυνε ο Υπεύθυνος ΜΑΚΙ Γιάννης Ρουσόπουλος.
Ακολουθούν δηλώσεις των ομιλητών:
Κώστας Δέρβος: Οι προοπτικές ανάπτυξης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων είναι ατελείωτες και στόχος της σύγχρονης εκπαίδευσης πρέπει να είναι να τις διευρύνει ακόμα περισσότερο ώστε οι μαθητές που είναι το πιο ζωντανό και φερέλπιδο κομμάτι της κοινωνίας μας και θα αποτελέσουν το αύριο της Ελλάδας να καταφέρουν (…) να γίνουν εκείνοι που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν και να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους σε ένα περιβάλλον ευκαιριών.
Καρατάσιος Γεώργιος: Η διοίκηση στην εκπαίδευση είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός πυλώνας που διασφαλίζει την επάρκεια των υποδομών, του εκπαιδευτικού υλικού, του προσωπικού και της αλληλεπίδρασης του σχολείου με την κοινωνία.
Ελένη Ξυνοπούλου: Δεν αρκεί όμως να έχουμε μονάχα ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα και μια καινοτόμο αγορά εργασίας. Χρειαζόμαστε τη διασύνδεση των δύο για να προχωρήσουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, στο σύγχρονο σχολείο, μπορεί να συμβάλει και η συστηματική καλλιέργεια του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, η πρακτική άσκηση των μαθητών και η δια βίου μάθηση αν θέλουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά εργασίας.
Ηρακλής Γερογιώκας: Άμεση ανάγκη αποδαιμονοποίησης οτιδήποτε ιδιωτικού στην εκπαίδευση, υπερασπιζόμενος και το νομοσχέδιο για τα κολλέγια, ανέπτυξε τη συμβολή της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που αυτή προσδίδει, ενώ έκανε μια αναφορά στην διδασκαλία των οικονομικών στα δημόσια σχολεία της Μ. Βρετανίας.
Ιφιγένεια Μανίτσα: Τόσο στην Ελλάδα τόσο και στο εξωτερικό πρέπει να γίνουν ακόμα αρκετά προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η επιχειρηματική εκπαίδευση μπορει να δώσει λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Μιχάλης Τζάνης: Πρέπει να επικεντρωθούμε στην αξία της διεπιστημονικής προσέγγισης της εκπαίδευσης.

Για το Γραφείο Τύπου