Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου ο πρώτος διαδικτυακός τηλεμαραθώνιος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ «Μαζί από απόσταση», στόχος του οποίου ήταν η οικονομική ενίσχυση φορέων που υποστηρίζουν άστεγους συμπολίτες μας.

Ο τηλεμαραθώνιος που πραγματοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου τηρώντας τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού, μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της ΟΝΝΕΔ στο YouTube και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Οργάνωσης, από όπου και τον παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 23.000 θεατές μέχρι σήμερα, ενώ το hashtag #μαζί_από_απόσταση, έφτασε τρίτο στις τάσεις του ελληνικού Twitter.

Οι δωρεές προς το περιοδικό Σχεδία, το Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου και το Δείπνο Αγάπης, οι οποίες ξεκίνησαν από την ανακοίνωση του τηλεμαραθωνίου, έφτασαν την Παρασκευή τις 12.500 ευρώ, ενώ υπολογίζοντας τις καταθέσεις που έγιναν διατραπεζικά, το ποσό αυτό σήμερα ξεπέρασε τις 17.000 ευρώ.

Τον τηλεμαραθώνιο ανέλαβαν  να συντονίσουν ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού Βασίλης Γακόπουλος και η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου Κωνσταντίνα Κόλλια, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Μαμουλής, οι οποίοι υποδέχθηκαν σε ζωντανή σύνδεση τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και περισσότερους από 140 καλεσμένους. Πραγματοποιήθηκαν 67 ζωντανές συνδέσεις με κορυφαία στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσώπους του επιστημονικού και αθλητικού χώρου αλλά και δημοσιογράφους, ενώ 73 δηλώσεις μέσω βίντεο από Υπουργούς, Βουλευτές και Ευρωβουλευτές μεταδόθηκαν μέσα στις πέντε ώρες της ζωντανής αναμετάδοσης.

Στον τηλεμαραθώνιο συμμετείχαν πάνω από 190 μέλη και στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στέλνοντας μέσω βίντεο το δικό τους μήνυμα για το σκοπό της διοργάνωσης και την ευαισθητοποίηση γύρω από την υποστήριξη των αστέγων.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στα αποτελέσματα του τηλεμαραθωνίου «Μαζί από απόσταση»: «Είναι για μας τεράστια η χαρά του να μπορέσουμε να συνδράμουμε το έργο της Σχεδίας, του Υπνωτηρίου Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου και του Δείπνου Αγάπης. Χιλιάδες άνθρωποι συνέβαλαν σε έναν ιερό σκοπό, στο να δώσουμε ελπίδα στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μας χρειάζονται περισσότερο παρά ποτέ αυτή την κρίσιμη περίοδο με την πανδημία να αποτελεί την δύσκολη καθημερινότητα όλων μας. Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη, μα πάνω απ’ όλα είναι μια συνεπής στάση την οποία ακολουθούμε στην ΟΝΝΕΔ. Ο ανθρωπισμός δεν έχει πρόσημα, ούτε συγκεκριμένες ημερομηνίες στις οποίες εκδηλώνεται κι αυτό θέλουμε να δείξουμε σε όλους. Θέλω ξανά να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν έμπρακτα και στήριξαν αυτή την προσπάθειά μας και κυρίως τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος με την παρουσία του απέδειξε πως η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό κάθε πολίτη».