Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Με προσκεκλημένο τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το τελευταίο ΟΝΝΕΔ Talk ολοκληρώνοντας τον κύκλο των διαδικτυακών συζητήσεων που είχε δημιουργήσει η ΟΝΝΕΔ με στόχο την επαφή και ενημέρωση των νέων γύρω από τα θέματα της πανδημίας του κορονοϊού, την εξέλιξή της και το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Μαμουλής, και παρουσία του Πρωθυπουργού συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με δεκατέσσερις νέους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό (γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, διανομείς, προγραμματιστές, αστυνομικούς, υπαλλήλους σουπερμάρκετ, δημοσιογράφους.)

Το τελευταίο ΟΝΝΕΔ Talk αφιερώνεται στους νέους ανθρώπους εκείνους, που στήριξαν τη χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή της. Οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν τον Πρωθυπουργό για τις προσπάθειες και την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία στη χώρα μας ήταν απολύτως επιτυχημένη και αποτελεσματική αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε διεθνές παράδειγμα. Ευχαριστώντας την ΟΝΝΕΔ για την πρόσκληση και την ευκαιρία που τους έδωσε να συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της έξαρσης του ιού Covid-19 στη χώρα μας και την προσωπική τους συνεισφορά, ο καθένας με την προσωπική του ιστορία. 

Ο Πρωθυπουργός αφού συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ για τη δράση τους τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι «μέσα από τις αρετές που ξεπήδησαν τους τελευταίους τρεις μήνες θα έρθουν στην πρώτη γραμμή δομικά στοιχεία για μια καλύτερη Ελλάδα.»

Σημεία τοποθέτησης Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Συγχαρητήρια για όλες τις δράσεις που έχει αναλάβει η ΟΝΝΕΔ και κυρίως γι’ αυτήν την εξαιρετική ιδέα της οργάνωσης των ΟΝΝΕΔ talks, που μέσα από την τεχνολογία έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς νέους ανθρώπους να έρθουν σε επικοινωνία με στελέχη της Κυβέρνησης, Υπουργούς, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτού του μεγάλου αγώνα, τον οποίον δώσαμε τους τελευταίους μήνες, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, η οποία τόσο άλλαξε τις ζωές όλων μας, αλλά νομίζω ότι μας έδωσε και τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε δυνάμεις, ψυχικά αποθέματα τα οποία είχαμε μέσα μας και να μπορέσουμε να βγούμε ως κοινωνία πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. 

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν να αντιμετωπίσετε αυτήν την περιπέτεια μια γενιά η οποία στην ουσία ανδρώθηκε, μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε επαγγελματικά την εποχή της κρίσης. Εκεί που είχαμε την εντύπωση ότι ατενίζαμε τον ορίζοντα με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ήρθε και μας βρήκε η κρίση της πανδημίας, μία απρόβλεπτη κρίση η οποία μας υποχρέωσε να αναδιατάξουμε τις προτεραιότητές μας. Αλλά αυτό το οποίο εγώ κρατώ από την αντιμετώπιση της κρίσης είναι το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή στρατεύτηκε ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Εμείς προφανώς και δώσαμε τις κεντρικές οδηγίες, δώσαμε το λόγο στους ειδικούς οι οποίοι μας υπέδειξαν τι ήταν αυτό το οποίο έπρεπε να κάνουμε, αλλά χωρίς να μπορέσουμε να πάρουμε με το μέρος μας τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και θα έλεγα και κυρίως τους νέους ανθρώπους δεν θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει αυτό το οποίο τελικά πετύχαμε. Και ποιο είναι αυτό; Να περιορίσουμε στο ελάχιστο το πρώτο κύμα της πανδημίας και να μπορούμε να είμαστε τώρα έτοιμοι να υποδεχτούμε οργανωμένα τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχοντας κάνει όλη την προετοιμασία η οποία είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε στους επισκέπτες μας με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Εσείς όμως -και είχα την ευκαιρία να δω και να διατρέξω λίγο τις προσωπικές σας ιστορίες και τα βιογραφικά σας- βρεθήκατε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη μάχη της αντιμετώπισης αυτής της πρωτοφανούς κρίσης είτε ως προσωπικό στο νοσοκομείο μας είτε ως επαγγελματίες οι οποίοι υποχρεωθήκατε να είστε στην πρώτη γραμμή σε επιχειρηματικές δραστηριότητες οι οποίες ουδέποτε έκλεισαν είτε μέσα από καινοτόμες δραστηριότητες οι οποίες προέκυψαν μέσα από την κρίση και που κινητοποίησαν δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας για να ρθουν και αυτές να συνδράμουν στη συνολική προσπάθεια την οποία όλοι κάναμε.

Σημεία τοποθέτησης προέδρου ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Τους προηγούμενους μήνες η χώρα μας και ολόκληρος ο κόσμος ήρθαν αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. 

Σε τέτοιες περιπτώσεις άπαντες ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αλήθεια: είναι οι ώρες, οι ημέρες και οι εβδομάδες που όλοι κρινόμαστε και τα πάντα βγαίνουν στην επιφάνεια. 

Θεωρώ περιττό να αναφερθώ αναλυτικά στη μεγάλη επιτυχία της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας – άλλωστε, σε αυτό συνηγορούν όλα τα μεγάλα παγκόσμια δίκτυα και, το κυριότερο, αυτό ακούει κανείς σε όποια γειτονιά και αν πάει, με όποιον πολίτη και αν μιλήσει. 

Προσωπικά θα σταθώ σε δύο σημεία: την ομοψυχία των πολιτών και τη στάση της γενιάς μας, των νέων αυτής της χώρας. 

Τα δύο αυτά σημεία δεν προέκυψαν τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής ουσίας και αλήθειας. 

Ειδικά οι νέοι, που είχαν κουραστεί από τα πολλά μεγάλα λόγια, εκτίμησαν το αποτέλεσμα αλλά και το γεγονός ότι ο λόγος δόθηκε στους ειδικούς. 

Είμαστε μια γενιά που παλεύει για την κατάρτιση και την πρόοδό της και γι’ αυτό η νέα κουλτούρα, κύριε Πρόεδρε, μας δίνει ελπίδα. 

Σε αυτόν τον δρόμο κινήθηκε και κινείται και η ΟΝΝΕΔ, ως κατεξοχήν κομμάτι των νέων πολιτών: βγαίνει μπροστά, απευθύνεται σε όλους τους νέους, θίγει κάθε επίκαιρο και σημαντικό ζήτημα και ψάχνει να βρει ουσιαστικές λύσεις. 

Με αυτά τα λόγια θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω για την άκρως τιμητική αλλά και ουσιαστική παρουσία σας σήμερα εδώ, σε ένα ξεχωριστό ΟΝΝΕΔ talk, το οποίο είναι αφιερωμένο στους ήρωες της καθημερινότητας που ανέδειξε η προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Άλλωστε, τα onnedtalks που γεννήθηκαν μέσα σε αυτούς τους μήνες, θα θυμίζουν πάντα, ότι ακόμα στα πολύ δύσκολα ο διάλογος και η εξεύρεση λύσεων οφείλουν να είναι σε πρώτο πλάνο. 

Ολόκληρο το ΟΝΝΕΔ Talk

Φωτογραφίες από τη διαδικτυακή συζήτηση

Για το Γραφείο Τύπου