Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content
Δελτία Τύπου

Ολοκλήρωση 8ης Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ

By 1 Απριλίου 2019No Comments

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 8η Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα. Η προσέλευση των μελών ήταν μαζική, ιδίως μεταξύ όσων προέρχονται από την περιφέρεια. Μαζική ήταν επίσης η προσέλευση στελεχών της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τους γύρω νομούς, δημηουργώντας κλίμα νίκης και αισιοδοξίας εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων. Μεταξύ άλλων προσκεκλημένων που παρεβρέθηκαν ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η υποψήφια Δήμαρχος Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου.

Στις τοποθετήσεις τους οι προσκεκλημένοι και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τόνισαν την ανάγκη της χώρας μας για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή πυ υπόσχεται και θα υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα ξεκινήσει από τις φοιτητικές εκλογές της 10ης Απριλίου, θα συνεχιστεί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα κορυφωθεί με τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις εισηγήσεις του προέδρου της ΟΝΝΕΔ και υποψηφίου ευρωβουλευτή Κώστα Δέρβου, του αντιπροέδρου Παύλου Μαρινάκη, του γραμματέα ΚΕ Ανδρέα Καρασαρίνη, του υπευθύνου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μπάμπη Τσιανάκα και των γραμματέων ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ Μένιου Κορομηλά και Κώστα Στάση:

Κώστας Δέρβος: «Ύστερα από δύο χρόνια που είχαμε ρίξει το βάρος μας στην πολιτική με τη στενή έννοια, κρίναμε ότι ήταν ανάγκη να κάνουμε ένα άνοιγμα σε κοινά των οποίων τα προβλήματα δεν έχουν ιδεολογίες, αλλά οι επιβεβλημένες λύσεις στα προβλήματά τους πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σύγχρονης ιδεολογίας που έχει κέντρο τον άνθρωπο. Παράλληλα, διοργανώσαμε τρεις κομβικές εκδηλώσεις, μια για τις πολιτικές καταπολέμησης της νεανικής εγκληματικότητας, μια για τους νέους στην τοπική αυτοδιοίκηση και μια για τη σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού. Τέλος, παραμείναμε στην πρώτη γραμμή των πολιτικών εξελίξεων, με δελτία τύπου, αρθρογραφία, συνεντεύξεις και ευρύτερα παρεμβάσεις των εκπροσώπων μας στα Μέσα Ενημέρωσης.

 Μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν από όλες τις εκλογικές διαδικασίες. Οποτεδήποτε και αν βρει το θάρρος ο Αλέξης Τσίπρας να στήσει εθνικές κάλπες, η λήξη της καταστροφικής θητείας της κυβέρνησής του φτάνει στο τέλος της και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εθνική επανεκκίνηση που θα σηματοδοτήσει η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις εκλογικές μάχες που έρχονται η ΟΝΝΕΔ θα είναι παρούσα σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή τόσο με δικούς μας ανθρώπους στην πρώτη γραμμή, όσο και με το σύνολο της Οργάνωσης σε ρόλο επιτελικό, βοηθώντας τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους με τεχνογνωσία και με προτάσεις.

 Δεν θα μπορούσα να κλείσω διαφορετικά από μια αναφορά στις φοιτητικές εκλογές που είναι σε 10 μέρες. Εγώ θα σας καλέσω όλους να βοηθήσετε το σύνολο των οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανελλαδικά ώστε να συμμετάσχουν ευπρόσωπα και να κατακτήσουν άλλη μια πρωτιά. Από καρδιάς καλή επιτυχία και το βράδυ της 10ης Απριλίου θα πανηγυρίσουμε την 33η συνεχόμενη πρωτιά μας.»

 Παύλος Μαρινάκης: «Πάνω από τις πολιτικές και πίσω από τα πρόσωπα είναι οι ιδέες των ανθρώπων που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο τους. Γι’ αυτό και οι υποψηφιότητες των ΟΝΝΕΔιτών σε όλες τις κάλπες είναι μια δικαίωση όσων δουλέψαμε σκληρά για την επανίδρυση της Οργάνωσης.

 Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι περιχαρακωμένη στις ιδεοληψίες της και δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να μισούν και να φοβούνται τους υπόλοιπους Έλληνες, τους Έλληνες που εργάζονται για να ζήσουν και να πάνε μπροστά. Εμείς αντίθετα δεν τους φοβηθήκαμε ποτέ και δεν θα τους φοβηθούμε ούτε τώρα, γιατί εμείς ενώνουμε τους Έλληνες, εκφράζουμε το αληθινά λαϊκό και τον πραγματικό ανθρωπισμό.

 Το μόνο που έμεινε είναι να μετρηθούμε. Και ήρθε η ώρα να μετρηθούμε, γιατί δεν πρόκειται απλά για τη μάχη της γενιάς μας, αλλά είναι η μάχη που δίνουμε για τους γονείς μας, τους παππούδες μας, την πατρίδα μας, τη δημοκρατία, αλλά κυρίως για τις επόμενες γενιές.»

 Ανδρέας Καρασαρίνης: «Όλοι μαζί ενωμένοι από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο μπροστάρηδες σε μία μεγάλη αλλαγή νοοτροπίας στην πατρίδα μας.

Όχι μόνο για εμάς, αλλα και για όσους έφυγαν, για να μπορέσουν να επιστρέψουν. Πάμε μαζί για μία νέα Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της πατρίδα μας. Με χαμόγελο, αισιοδοξία, όρεξη για δουλειά, όραμα και σεβασμό στην ιστορία μας. Το οφείλουμε στους προηγούμενους, το έχουμε χρέος στους επόμενους.»

 Μπάμπης Τσιανάκας: «Στόχος μας είναι τα μέλη της ΟΝΝΕΔ όχι μόνο να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια όλων των περιφερειών και των μεγάλων δήμων, αλλά και να εκλεγούν. Η ανταπόκριση είναι ήδη μεγάλη και σας ζητώ να στηρίξετε την καμπάνια μας, γιατί θέλουμε μαζί μας τους νέους που μοιραζόμαστε οι ίδιες ανησυχίες, που μας ενώνουν οι ίδιες αξίες και που διαθέτουμε το ίδιο όραμα για τον τόπο μας.»

 Μένιος Κορομηλάς: «Οι φετινές φοιτητικές εκλογές θα είναι ένα μικρό δημοψήφισμα για τις κάλπες που θα στηθούν τους επόμενους μήνες. Και αυτό το δημοψήφισμα θα το κερδίσει πανηγυρικά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Θα είναι ένα δημοψήφισμα στο οποίο οι νέοι της Ελλάδας θα δείξουν με τρόπο εμφατικό ότι αξίζουμε καλύτερα και ξέρουμε πώς θα το πετύχουμε: Με κόπο και πίστη, με όραμα και αυτογνωσία, με δουλειά και εφευρετικότητα. Ήρθε η ώρα οι Έλληνες να διαλέξουμε ανάμεσα στη νίκη του αυτονόητου και την ήττα του αδιανόητου. Και η πρώτη νίκη θα είναι των φοιτητών.»

 Κώστας Στάσης: «Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ είναι η δύναμη που αγωνίζεται για τα αυτονόητα δικαιώματα των φοιτητών για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ιδρυμάτων και για την αναβάθμιση του επιπέδου των σπουδών μας, με καθαρό λόγο, με συνέπεια και με αποφασιστηκότητα. Την Τετάρτη 10 Απριλίου οι φοιτητές, το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι το χθες τελείωσε οριστικά. Την Τετάρτη 10 Απριλίου η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές θα είναι η πρώτη μεγάλη νίκη κόντρα στον λαϊκισμό. Και αυτή η νίκη θα είναι των φοιτητών.»

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό.