Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Η πολιτική της Κυβέρνησης αποδεικνύει ότι οι νέοι έρχονται επιτέλους στο επίκεντρο με πράξεις και όχι με ευχολόγια. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Πολιτεία στοχεύει στην δημιουργία ενός συνόλου πολιτικών οι οποίες αφορούν το μέλλον της χώρας και την πρόοδο των νέων.

Προκειμένου το μήνυμα αυτό να γίνει σαφές και να επικοινωνηθεί με τον κατάλληλο τρόπο, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνομίλησε σήμερα με μέλη και στελέχη της ΟΝΝΕΔ κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Ακαδημίας την οποία συντόνιζε ο Υπεύθυνος Πολιτικής Ακαδημίας Στέλιος Λεριός. Η Ακαδημία πραγματοποιήθηκε υβριδικά, τόσο με δια ζώσης παρουσία όσο και διαδικτυακά, ενώ το σύνολο των δια ζώσης παρευρισκομένων ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επισήμανε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτηση του: «Οι πολιτικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν άμεσο αντίκρισμα στη νέα γενιά. Για να αναστραφεί το brain drain, για να αρθεί το δημογραφικό πρόβλημα, για να προκόψει και να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή η νέα γενιά, αναγκαίος όρος είναι μια ισχυρή, ασφαλή και ευημερούσα Ελλάδα. Η Ελλάδα που δημιουργούμε σήμερα και η Ελλάδα που οραματιζόμαστε για αύριο είναι μια χώρα που δεν θα αρκεί μόνο στους κατοίκους της, αλλά θα είναι ο πλέον ελκυστικός προορισμός για τα πλέον ανήσυχα και δημιουργικά στρώματα της παγκόσμιας νεολαίας. Η Ελλάδα διαθέτει μια τεράστια αναξιοποίητη δυναμική, την οποία απελευθερώνουμε με απανωτές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα. Μεταρρυθμίσεις που καμιά φορά ενδέχεται να ξενίζουν κάποιους πιο συντηρητικούς, αλλά που είναι αναγκαίες για να άρουμε τις υστερήσεις και τις αγκυλώσεις που δεν μας επιτρέπουν να ξεχυθούμε στο μέλλον. Το κυβερνητικό έργο είναι πλούσιο και πολυεπίπεδο. Υπακούει σε ενιαίο πολιτικό και οικονομικό σχέδιο και στηρίζεται στις πολιτικές μας αρχές, όπως αυτές έχουν διαχρονικά αποτυπωθεί. Μεγαλώνουμε την Νέα Δημοκρατία και γιγαντώνουμε την Ελλάδα».

Παράλληλα, ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Στην νέα πορεία αυτή, η νέα γενιά έχει ρόλο πρωταγωνιστικό. Θέλουμε την ΟΝΝΕΔ πρωτοπόρα στην παραγωγή ιδεών. Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να διαμορφώσουμε μια χώρα μέσα στην οποία θα πραγματώσετε όλους τους στόχους σας. Δεν θα σας πούμε τι θα κάνετε, αλλά δημιουργούμε το περιβάλλον για να ζήσετε και να ευημερήσετε σε μια χώρα που θα είναι η δική σας. Οι μεταρρυθμίσεις που έχουμε δρομολογήσει έχουν σταθερό προσανατολισμό τους την ποιότητα σε κάθε έκφανση του βίου. Δίνουμε αξία και αντίκρισμα στα όνειρα των νέων, στο μόχθο τους, στις θυσίες των οικογενειών τους. Με ειλικρίνεια και τιμιότητα».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δήλωσή του: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να έχουμε σήμερα έναν άνθρωπο ο οποίος αποτελεί τη φωνή της Κυβέρνησης. Για μας δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ένας δικός μας άνθρωπος ένα μέλος της οικογένειας της ΟΝΝΕΔ, που έχει διατελέσει πρόεδρός της. Η σημερινή Πολιτική Ακαδημία είναι από τις σημαντικότερες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα γιατί αφορά τον αντίκτυπο του κυβερνητικού έργου στη νέα γενιά. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν άνοιξε απλώς το θέμα των νέων, αλλά παρουσίασε τα μέτρα που με συνέπεια έχει λάβει η Κυβέρνηση για να στηρίξει και να βοηθήσει τους νέους να εξελιχθούν και να δημιουργήσουν στην πατρίδα τους. Αυτή τη συζήτηση θέλουμε κι εμείς να συνεχίσουμε, θέτοντας τις βάσεις για να ενισχύσουμε τη φωνή μας και να ενδυναμώσουμε τη σχέση μας με τη δική μας γενιά. Όσοι περισσότεροι μας ακούσουν, σε τόσους περισσότερους μπορούμε να αναπτύξουμε το έργο που έχει κάνει αυτή η Κυβέρνηση για τους νέους. Η σημερινή παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου εδώ αποδεικνύει ότι η ΟΝΝΕΔ είναι η παράταξη όχι μόνο των προτάσεων και των μεγάλων κατακτήσεων, όχι μόνο η παράταξη που όπως είπαμε πρόσφατα στην επέτειο της ίδρυσής της βρισκόταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, αλλά και εκείνη που κατάφερε να αναδείξει ανθρώπους από την κοινωνία, οι οποίοι φτάνουν στα ανώτατα πολιτειακά αξιώματα».

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.dropbox.com/sh/bwah9kkaa6y7zsy/AACXw27PaWMQ2uW1t27rN62sa?dl=0