Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Στο πλαίσιο των διεθνών επαφών της ΟΝΝΕΔ με νεολαίες από ολόκληρη την Ευρώπη, η ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε μια συνάντηση γνωριμίας με την Junge Union, τη νεολαία του γερμανικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Konrad-Adenauer (KAS).

Τα στελέχη των διοικήσεων των δύο πολιτικών νεολαιών σε αυτή τη συνάντηση γνωριμίας συζήτησαν για τη δράση και τις πρωτοβουλίες τους τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την πορεία και την αντιμετώπιση της πανδημίας αναφερόμενοι στο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19, την ενιαία προμήθεια εμβολίων για τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και τις δυνατότητες που θα προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης στις Ευρωπαϊκές oικονομίες.

Παράλληλα και καθώς η παρουσία της ΟΝΝΕΔ στα διεθνή δρώμενα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια, έχοντας αποκτήσεις ισχυρή παρουσία στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και έχοντας πραγματοποιήσει ιδιαίτερα σημαντικές παρεμβάσεις, οι δύο νεολαίες δεσμεύθηκαν για την προώθηση μιας κοινής ατζέντας θεμάτων για τους νέους της Ευρώπης.

Σε μια κίνηση φιλίας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ χάρισε σε καθένα από τα μέλη της Junge Union ένα δέντρο ελιάς, ως σύμβολο της ελληνικής γης, της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού.

Καλωσορίζοντας το προεδρείο της Junge Union, η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Σύριλα Μακαρέζου ανέφερε: «Οι πολιτικές μας νεολαίες έχουν μία ιδιαίτερη ευθύνη, ένα ιδιαίτερο χρέος. Να κρατήσουν την κοινή μας οικογένεια στις αρχές, στο δρόμο που χάραξαν ο Κόνραντ Αντενάουερ και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και να σταθούν εμπόδιο σε όλους όσοι θέλουν με πρόσχημα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε να οδηγήσουν την Ευρώπη σε επικίνδυνα μονοπάτια».

Ο πρόεδρος της Junge Union και μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Tilman Kuban, δήλωσε: «Είμαστε η γενιά της Ευρώπης. Γνωρίζουμε τη σημασία της δημιουργίας γεφυρών μεταξύ των νέων για την επίλυση των μελλοντικών προβλημάτων. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης και της προστασίας της δημόσιας υγείας».

O Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Junge Union και βουλευτής του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Yannick Bury δήλωσε «Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις πώς έχει αναπτυχθεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα στο πεδίο της ψηφιακής ανάπτυξης. Για να ξεπεραστεί η πανδημία, είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο και να συνεργαζόμαστε στενά. Είναι σημαντικό να έχουμε τόσο δυνατούς συνεργάτες και ακόμη πιο στενούς φίλους, όπως έχουμε στην ΟΝΝΕΔ».

Ο Διευθυντής της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος KAS στην Ελλάδα και στην Κύπρο Henri Bohnet, ανέφερε: «Ο Πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Junge Union, της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας της Ευρώπης βρίσκεται στην Αθήνα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται το μέλλον της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη και η Ελλάδα δεν αποτελεί τυχαία επιλογή. Η Ελλάδα με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό  τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί μια από τις λίγες χώρες όπου η κεντροδεξιά κυριαρχεί πολιτικά. Το Ίδρυμα Konrad Adenauer Ελλάδος και Κύπρου υποστηρίζει τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών και ιδιαιτέρως το διάλογο μεταξύ νέων ανερχόμενων πολιτικών».

Το παρών έδωσε επίσης ο Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και πρώην πρόεδρος του YEPP Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος χαιρέτισε τη συνάντηση των δύο οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, χαιρετίζοντας την έναρξη ενός ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου μεταξύ των δύο Οργανώσεων και συγχαίροντας τους Tilman Kuban και Yannick Bury για την εκλογή τους στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η εικόνα της Ελλάδας τα δύο τελευταία χρόνια, παρά την δοκιμασία της πανδημίας έχει αλλάξει ριζικά. Η χώρα μας αποτελεί έναν ισχυρό ευρωπαίο εταίρο και έχει μια Κυβέρνηση, η οποία ασκεί την πολιτική της με σεβασμό στους διεθνείς κανόνες δικαίου και με τους πολίτες της -και ιδιαίτερα τους νέους- σε πρώτη προτεραιότητα. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει με μια σειρά πρωτοβουλιών να αναδείξει την χώρα μας από παρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έναν πολύτιμο σύμμαχο. Ο δικός μας στόχος στην ΟΝΝΕΔ είναι να μπορέσουμε με τη δράση μας να συμβάλουμε καθημερινά στις ανάγκες των νέων Ελλήνων με ουσιαστικές προτάσεις, θέλοντας να είμαστε σε άμεση επαφή μαζί τους και έτσι να είμαστε αληθινά χρήσιμοι. Η σημερινή συνάντησή μας θεμελιώνει μια σταθερή σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο νεολαιών, με στόχο την ανάδειξη κοινών πολιτικών για τους νέους στην Ευρώπη».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

https://www.dropbox.com/sh/yeb2dr6hjau8wmu/AAAKT2kShKratKesXEymk-vQa?dl=0