Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Στεργίου πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου αναφορικά με τις δράσεις της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και τον προγραμματισμό των επόμενων μηνών.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ ανέπτυξαν τις πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις της ΟΝΝΕΔ, όπως για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την τροποποίηση άρθρων του Ποινικού Κώδικα για τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, της κακοποίησης ανηλίκων, αλλά και τη δημιουργία δέσμης προτάσεων που θα βοηθήσουν διάφορους κλάδους επαγγελματιών όπως οι νέοι υγειονομικοί, ή οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα μέσω της καμπάνιας «Παράγουμε το μέλλον».

Κύριο θέμα της παρουσίασης των δράσεων αποτέλεσε η πραγματοποίηση της εναρκτήριας εκδήλωσης του project2030.gr, το οποίο μάλιστα θα συνεχιστεί αμέσως μετά το καλοκαίρι με μια νέα εκδήλωση και φυσικά η καμπάνια που έχει ξεκινήσει εδώ και επτά μήνες η ΟΝΝΕΔ για την ενημέρωση των νέων για την ανάγκη εμβολιασμού κατά της Covid-19, η οποία συνεχίζεται τόσο μέσω του διαδικτύου όσο και με δράσεις και συζητήσεις με επιστήμονες και ειδικούς στο θέμα των εμβολίων.

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου συνεχάρη τα μέλη της ΟΝΝΕΔ για τη δράση τους και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε να συμβιβαστούμε με την πραγματικότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος όπου περίπου 4 στους 10 εισαχθέντες στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και ένας σημαντικά μεγάλος αριθμός πτυχιούχων δεν βρίσκει εργασία. Οι θεσμικές αλλαγές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες που νομοθετούνται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ως βασική επιδίωξη τη δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος γνώσης μέσα στο οποίο ο κάθε νέος θα ανακαλύπτει και θα αναπτύσσει τις προσωπικές του δεξιότητες. Οικοδομούμε σταδιακά εκείνο το εκπαιδευτικό σύστημα που θα προσφέρει επιλογές και δεν θα οδηγεί στο μονόδρομο των πτυχίων χωρίς αντίκρισμα. Η ΟΝΝΕΔ με συγκεκριμένες προτάσεις αλλά και συνεχείς πρωτοβουλίες έχει συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του σχεδίου που εφαρμόζεται. Η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας μας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας. Όσο πιο γρήγορα τελειώσουμε με τον ιό, τόσο πιο κοντά έρχεται το τέλος του υπερδεκαετή οικονομικού μαρασμού που βιώσαμε. Το «μέρισμα ευημερίας» της μετά-covid εποχής μας αφορά όλους μα περισσότερο τους νέους και τις πιο παραγωγικές ηλικίες.»

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Στεργίου για την τιμή που μας κάνει σήμερα, ανταποκρινόμενος σε μια ακόμα πρόσκλησή μας.

Με δεκάδες πολιτικές προτάσεις οι οποίες έγιναν νόμοι του κράτους, με ανοιχτές στους νέους καμπάνιες για την βελτίωση των συνθηκών σε διάφορες κατηγορίες επαγγελματιών όπως στους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τους νέους υγειονομικούς, τους δικηγόρους, με συνεχείς δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα η ΟΝΝΕΔ καθημερινά μεγαλώνει και φτάνει κοντά σε κάθε νέο και νέα σε όλη την Ελλάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Μέσα από την επαφή μας με όλους τους νέους να συνθέσουμε το μέλλον της χώρας μας.

Έτσι άλλωστε δημιουργήθηκε και το project2030.gr, η πρώτη ιδέα την οποία, μετά την εκλογή μου στη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, συζήτησα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος την αγκάλιασε και τη στήριξε από την πρώτη στιγμή. Στόχος μας είναι όλοι μαζί οι νέοι στη χώρα να δημιουργήσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Για να μπορέσουμε όμως να ονειρευόμαστε ξανά χωρίς εμπόδια πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την πανδημία. Και ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ένας. Εμβολιαζόμαστε για την ελπίδα, για τους ανθρώπους μας, για τους εαυτούς μας. Για να κερδίσουμε τη ζωή μας πίσω. Είμαστε περήφανοι γιατί όλα τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ έδωσαν το παράδειγμα, εμπιστεύθηκαν την επιστημονική κοινότητα και συνέβαλαν στην εθνική προσπάθεια.

Θέλουμε να κρατήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους ασφαλείς γι’ αυτό και εμβολιαζόμαστε και πραγματοποιώντας δράσεις αλληλεγγύης όπως οι αιμοδοσίες και η δωρεά μυελού των οστών να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο όσους έχουν την ανάγκη μας. Μάλιστα, στο τέλος Αυγούστου προγραμματίζουμε μια ακόμη αιμοδοσία αφιερωμένη στη μνήμη του τ. Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βασίλη Τοκάκη που έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο και αποτέλεσε παράδειγμα για όλους μας με τη γενναιότητα και το θάρρος του».