Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η 2η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, στην οποία πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του προηγούμενου τριμήνου, καθώς και ο προγραμματισμός του επόμενου έτους. Ταυτόχρονα, τέθηκαν προς ψήφιση και εγκρίθηκαν τροποποιήσεις εσωτερικών Κανονισμών Λειτουργίας σε επιμέρους γραμματείες (Οργανώσεων Λεκανοπεδίου, Επαρχιακού, Οργανώσεων Εξωτερικού και Απόδημου Ελληνισμού).

Στην ημερησία διάταξη συμπεριλήφθηκε ακόμα ο απολογισμός του πρώτου τριμήνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και η ενημέρωση για την Πολιτική Ακαδημία, η διοίκηση της οποία συστάθηκε, έπειτα από εκλογή, στην τελευταία σύσκεψη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ.

Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου:

 

«Παράλληλα, αποδεικνύουμε την προσήλωσή μας σε θέματα δεοντολογίας. Η νεολαία που εξυπηρετούσε ίδια συμφέροντα διεγράφη οριστική και, μαζί με αυτήν, θα διαγράφεται και όποιος δεν σέβεται τον κανονισμό μας, την ιστορία μας και κυρίως τα μέλη μας.»

 

«Η Πολιτική μας Ακαδημία, η οποία στελεχώνεται και επαναλειτουργεί, έχει σκοπό να δώσουμε σε όλα μας τα στελέχη, παλιά και νέα, όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να μας βοηθήσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην δημόσια παρουσία μας.»

 

«Σας καλώ να μας αξιολογήσετε χωρίς επιείκεια, αλλά με επίγνωση ότι εδώ και 3 μήνες, κάτω από δύσκολες συνθήκες και σαφέστατα δυσκολότερες σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, με απειροελάχιστους πόρους, χωρίς να έχουμε τα δικά μας γραφεία, δίνουμε τη μάχη για να ξανακάνουμε την ΟΝΝΕΔ αυτό αξίζει να είναι: Μεγάλη, ανοιχτή, συμμετοχική.»

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, κακέκτυπο και πολιτική μετενσάρκωση του βαθέως ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύεται εξίσου εφιαλτικός με το πρωτότυπο. Σε αγαστή συνεργασία με υπόδικους και περιθωριακούς ακροδεξιούς, έχουν ως βασικό στόχο την εξόντωση του κάθε παραγωγικού κλάδου, την διάλυση των θεσμών και, τελικά, το χάρος το οποίο τους θρέφει πολιτικά. Κάθε μέρα αποδεικνύουν πως είναι ικανοί μέχρι και για εκτροπή.
Από την πλευρά μας, είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Μια Ελλάδα στην οποία οι άξιοι θα ανταμείβονται.»