Με άξονα δράσης την προσφορά στους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη, και ιδιαίτερα στα παιδιά, η ΟΝΝΕΔ ολοκλήρωσε σήμερα την πρώτη ενέργεια της σειράς φιλανθρωπικών δράσεων «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ». Η Οργάνωση εκφράζει την πεποίθηση, ότι παρά τις δύσκολες εποχές που όλοι διανύουμε, τα παιδιά δεν πρέπει να στερούνται το χαμόγελο και τη χαρά ενός παιχνιδιού.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκεντρώθηκαν παιχνίδια και βιβλία που προσφέρθηκαν σε παιδικά ιδρύματα όλης της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε ιδρύματα όλης της Ελλάδας όπως: το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο Θυλέων και το Ίδρυμα Χατζηκώνστα στην Αττική, το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρίες «Αγάπη» στο Ρέθυμνο, την Ορφανική στέγη ‘’Αγία Ταβιθά’’ στη Λιβαδειά, το Κέντρο Διημέρευσης «Η Κυψέλη» στη Λέσβο, κ.α., μεταξύ των ημερών 20 και 23 Δεκεμβρίου.

Δεδομένου ότι η κοινωνική προσφορά σε όσους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες δεν σταματούν μόνο στις μέρες των εορτών, σχεδιάζονται οι επόμενες ενέργειες που εντάσσονται στη δράση «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ». Στόχος τους, είναι η αξιοποίηση της όρεξης και της ανάγκης συνεισφοράς των νέων στην κοινή προσπάθεια για τη θωράκιση της κοινωνικής ευημερίας και την κινητοποίηση για τη βελτίωση της κοινωνίας μας. Η εθελοντική προσφορά αποτελεί, άλλωστε, τον θεσμό εκείνο που συμβάλλει στην αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, αναπληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του Κράτους.