Η φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι πολίτες εξαντλούνται καθημερινά από την εξαντλητική φορολογία, το κούρεμα μισθών και συντάξεων και την γενικότερη υφεσιακή πολιτική που ακολουθείται από τον θίασο των αριστερών ιδεαλιστών της κυβέρνησης του δήθεν κοινωνικού προσήμου και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η κυβέρνηση αδιαφορεί χαρακτηριστικά, έχοντας πλήρη άγνοια για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, συνεχίζει ακάθεκτη, με το πλέον εκκοφαντικό τρόπο να λαϊκίζει και να αποκρύπτει την αλήθεια που όλοι πολύ ή λίγο βλέπουμε.

Αποστρέφοντας, λοιπόν, το βλέμμα από την πραγματικότητα η κυβέρνηση συνεχίζει να χτίζει το δικό της κομματικό στρατό, επανδρωμένο από τους βολεμένους ψηφοφόρους της, αποσκοπώντας σε αυτό που ανέκαθεν στόχευε η Αριστερά, να σπέρνει τη διχόνοια και το διχασμό ανάμεσα στου πολίτες, φανατίζοντας τους και στρέφοντας τους μακριά από την ουσία των πραγμάτων, κοιτώντας την επιφάνεια. Λαϊκίζουν, αφορίζοντας τα φαντάσματα του παρελθόντος, το κομματικό κράτος, τους διορισμούς, τις αναθέσεις έργων, τις αλόγιστες προσλήψεις ενώ παράλληλα τα κάνουν οι ίδιοι με τεράστια μαεστρία που όμοια τους δεν έχουμε ξανασυναντήσει.

Ο κ. Τσίπρας και η κομπανία του, αυτοπροβάλλονταν ως οι σωτήρες, οι αγγελιοφόροι της ελπίδας. Πιάστηκαν από την απελπισία του κόσμου και την ανάγκη του για να πιστέψει σε κάτι διαφορετικό δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι εκείνοι θα το φέρουν, τη στιγμή που ήξεραν ότι δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς μιλούσε για την ανάγκη για επιπρόσθετα μέτρα, ο κ. Τσίπρας μιλούσε για χειραγώγηση της ελληνικής κυβέρνησης από τους δανειστές και για έλεγχο του ελληνικού κοινοβουλίου από την Ευρώπη. Αυτά που τότε ήταν κατακριτέα τώρα είναι τώρα είναι κυβερνητική πολιτική. Γιατί; Γιατί το να αλλοιώσεις την αλήθεια και να χαϊδεύεις τα αφτια του κόσμου είναι εύκολο και σου δίνει ποσοστά. Το να παρουσιάσεις δεδομένα και την πραγματικότητα, είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας.

Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε όλο αυτό το ψέμα και την πολιτική του όλα βαίνουν καλώς. Με μόνο σύμμαχο την αλήθεια, ας βγούμε μπροστά και ας αποδείξουμε ότι η ώρα για πραγματική αλλαγή με ειλικρίνεια και συνέπεια έφτασε.