Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content
Δελτία Τύπου

12ο Τακτικό Συνέδριο ΟΝΝΕΔ – Ολοκλήρωση εργασιών

By 6 Οκτωβρίου 2019No Comments

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ μετά και το πέρας της τρίτης ημέρας διεξαγωγής του. Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε δράσημε τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τον Αντικαπνιστικό Νόμο όπου ο Υπουργός μίλησε  στους συνέδρους για τις διατάξεις του νόμου, ανέλυσε την καμπάνια που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο με τη συμβολή αθλητών και απάντησε σε ερωτήματα που δέχτηκε.

Στη συνέχεια το σώμα των συνέδρων παρακολούθησε τις θεματικές συζητήσεις για την «Εξωτερική πολιτική & Εθνική Άμυνα» την οποία άνοιξαν με τις ομιλίες τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μετά και τις τοποθετήσεις των συνέδρων ακολούθησε το πάνελ της ενότητας «Δικαιοσύνη, Διαφάνεια & Ανθρώπινα Δικαιώματα» παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν με τις δύο τελευταίες θεματικές «Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές» όπου τοποθετήθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και «Τουρισμός, Αγροτική Ανάπτυξη & Κλιματική Αλλαγή» με τις ομιλίες του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη  και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την επικύρωση της Διακήρυξης Αρχών και Θέσεων (την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Παράλληλα. ολοκλρώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένη η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και των εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Μετά το πέρας της διαδικασίας της καταμέτρησης θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών:

Νίκος Παναγιωτόπουλος«Όταν έχεις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αυτό δημιουργεί την πεποίθηση ότι κάθε σκέψη και κάθε απόπειρα θα είναι μάταιη. Έτσι λειτουργεί η αποτροπή. Σχεδιάζουμε πώς μπορούμε να κάνουμε την θητεία πιο ωφέλιμη εμπειρία. Πώς θα εκμεταλλευτούμε καλύτερα τα μυαλά της νεολαίας μας. Να μην νιώθουν οι νέοι ότι χάνουν τον χρόνο τους.»

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Σήμερα η Ευρώπη δεν είναι μόνο το σπίτι μας, είναι η ασπίδας μας απέναντι στις προκλήσεις. Έχουμε πολλές προκλήσεις στις οποίες η Ελλάδα πρέπει να έχει φωνή. Πάντοτε πιστεύαμε ότι είναι καλύτερο να έχεις στη γειτονιά σου χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Κώστας Τσιάρας: «Η εξέλιξη του παγκόσμιου πολιτικού συστήματος αφορά στο πώς θα λειτουργήσουμε μέσα στη δημοκρατία, η οποία απλώνεται μέσα σε ολόκληρη την κοινωνία. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, εφαρμόζουμε στην πράξη τον φιλελευθερισμό. Εφαρμόζουμε φιλελεύθερες προτάσεις. Μεταρρυθμίσεις, που αποσκοπούν στην ηρεμία στον χώρο των δικαστικών λειτουργών. Αυτή την στιγμή σε διαβούλευση βρίσκεται μια νομοθετική πρωτοβουλία και αφορά στη διαμεσολάβηση. Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση γιατί αλλάζει τη νομική κουλτούρα στους Έλληνες πολίτες. Στόχος μας επίσης η ηλεκτρονικοποίηση. Θέλω να καλέσω τα νέα παιδιά, τους νέους δικηγόρους να υποστηρίξουν μέσω των δικηγορικών συλλόγων αυτές τις προσπάθειες του Υπουργείου, για να αλλάξουμε μια κακή πραγματικότητα και να δημιουργήσουμε καλύτερα δεδομένα στον χώρο της δικαιοσύνης. Το ζητούμενο για ολους μας, να διαμορφώσουμε μια πολιτική και οικονομική πραγματικότητα που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των πολιτών. »

Κωστής Χατζηδάκης: «Μην αφήσετε τους εαυτούς σας να γίνουν μέλος ενός μηχανισμού. Λειτουργήστε με την καρδιά σας και την ψυχή σας. Είναι μια ιστορία φλόγας. Αν καίει η φλόγα του πυρσού και της καρδιά σας, τότε θα έχουμε μια νέα ΟΝΝΕΔ. Να είστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από το κόμμα. Να είστε και λίγο αιρετικοί. Να βγάλετε το νεανικό σας πάθος. Χρειαζόμαστε ανθρώπους νέους στις ιδέες, παραγωγούς νέων και καινοτόμων ιδεών. Έχουμε μια φιλόδοξη περιβαλλοντική ατζέντα, που θα αγγίξει την καρδιά της νέας γενιάς. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα σταθώ σε 9 συγκεκριμένους άξονες, που είναι βασικοί για τη νέα γενιά. Απολιγνιτοποίηση της χώρας, Αύξηση της πράσινης Ανάπτυξης, Ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών μας, ηλεκτροκίνηση, εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 33%, ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, κυκλική οικονομία, προστασία της βιοποικιλότητας, Προστασία των δασών.  Η προσπάθειά μας είναι εμπροσθοβαρής. Σας θέλουμε παρόντες. Χρειαζόμαστε τις θέσεις σας, τη διαφωνία σας, την καρδιά σας και τη φλόγα σας. Η προσπάθειά σας θα είναι πετυχημένη, γιατί βασίζεται σε ιδέες και σε αξίες. Στην κοινή μας αγάπη για την πατρίδα μας.»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Ξέρετε,  το κόμμα μας, από την ίδρυσή του ακόμα,  είχε ορισμένες απαράβατες αρχές. Θα σας πω τις δύο πιο σημαντικές κατά τη γνώμη μου:
Ότι το εθνικό συμφέρον μπαίνει πάντα, μα πάντα, πάνω από το κομματικό.
Και ότι υπεύθυνος πολιτικός είναι εκείνος που οφείλει να μιλά με ειλικρίνεια στους πολίτες. Χωρίς να κοιτά το πολιτικό κόστος. 
Τα μεγάλα έργα δεν τα αντιμετωπίζουμε –ούτε προεκλογικά, ούτε τώρα ασφαλώς- ως εργαλεία υφαρπαγής ψήφων, ούτε εντυπωσιασμού και λαϊκισμού,  αλλά ως εργαλεία ανάπτυξης. Γιατί δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας  –και μία από τις βασικότερες δεσμεύσεις της κυβέρνησής μας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτή ακριβώς: να δημιουργήσουμε νέες δουλειές. Αλλά και μακροπρόθεσμα, βοηθούν ολόκληρες περιοχές της χώρας μας να αναπτυχθούν και να αναβαθμιστούν. Παράλληλα, θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε μια νέα γενιά έργων. Σε αυτά, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης απειλής παγκοσμίως αυτήν την στιγμή, αυτήν της κλιματικής αλλαγής. Διότι, η αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων, ως άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής αποτελεί ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να μετατίθεται στις επόμενες δεκαετίες αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.»

Χάρης Θεοχάρης: «Στόχος της πολιτικής του υπουργείου είναι ένας μακρόπνοος σχεδιασμός. Συνεργασία με τη Βιομηχανία, το ΣΕΤΕ, καθώς και το ΞΕΕ για να εκπονήσουμε ένα δεκαετές στρατηγικό πλάνο. Στόχος η βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω εκπαίδευσης και κατάρτισης, μέσω της συνδεσιμότητας της χώρας, μεγάλων έργων υποδομών. Οι νέες μορφές έξυπνου τουρισμού είναι βασική στόχευση του υπουργείου μας. Οι νέες προκλήσεις επιβάλλουν πολλές και γρήγορες λύσεις για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Η Ελλάδα μπορεί να είναι στην πρωτοπορία. Συνεργασία και γρήγορα αντανακλαστικά σε εθνικό και τοπικό επίπεδο είναι βασικοί άξονές μας.»

Κώστας Σκρέκας: «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και χτυπάει την πόρτα μας. Απειλεί την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας. Ποια χώρα θα έχει βιώσιμη ανάπτυξη; Η χώρα που θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και το αίτιο που την προκαλεί.»