Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 4ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, στην οποία συμμετείχαν δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης, συνολικά περισσότερα από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη της Κεντρική Επιτροπής, εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ και πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών ΟΝΝΕΔ από ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν απολογισμό εθνικών εκλογών 2023, τον απολογισμό δράσεων Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2023, αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, τον
προγραμματισμό δράσεων Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023, την έναρξη ακαδημαϊκής χρονιάς 2023/2024 για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την πολιτική επικαιρότητα.

Το λόγο έλαβε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Mιχάλης Νίκας ο οποίος, αφού κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, δήλωσε: «Ο αγώνας που δίνουμε δεν σταματά μετά από μία εκλογική διαδικασία, δεν σταματά σε μία νίκη. Συνεχίζουμε με την ίδια θέληση και όρεξη να υλοποιούμε τις δράσεις μας, να δίνουμε ιδέες και να προτείνουμε ακατάπαυστα λύσεις σε ότι απασχολεί και προβληματίζει τη νέα γενιά και όλους τους Έλληνες.

Είμαστε πιστοί στις ιδέες μας και δεν μας τρομάζουν δήθεν μοντερνισμοί τύπου Κασσελάκη, ο οποίος πολιτεύεται με το ότι ξέρει καλυτέρα Αγγλικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δυστυχώς όμως δεν ξέρει Ελληνικά!».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου ανέφερε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του τα εξής: «Η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την βαναυσότητα της κλιματικής αλλαγής τις τελευταίες ημέρες. Η ΟΝΝΕΔ, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται δίπλα τους, ενισχύοντας με τα στελέχη της τις εθελοντικές -κατά τόπους- ομάδες. Τώρα, όσον αφορά τον πολιτικό μας προγραμματισμό.

Η ώρα των αυτοδιοικητικών εκλογών πλησιάζει. Άλλη μια εκλογική διαδικασία στην οποία, οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ, θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η συμμετοχή περισσότερων από 370 υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι η απόδειξη ότι οι νέοι δεν είναι αμέτοχοι όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν. Οι άνθρωποι της γενιάς μας θέλουν και επιδιώκουν να συμμετέχουν στα κοινά και στο δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το αποτύπωμα της ΟΝΝΕΔ, αυτός είναι ο ρόλος μας. Να είμαστε χρήσιμοι και να παράγουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα, όλα αυτά αποτελούν άλλωστε και ρητή επιθυμία και προτροπή του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Για εμάς στην ΟΝΝΕΔ πολιτική είναι να σχεδιάζεις, να ακούς, να υιοθετείς, να υλοποιείς λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας αλλά και να τολμάς να πάρεις πρωτοβουλίες που λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Αυτή είναι και η πεμπτουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Να ενώνεις και όχι να διχάζεις. Να έχεις λόγο με επιχειρήματα και όχι να λαϊκίζεις. Να μιλάς λίγο και να πράττεις πολλά. Στόχος μας είναι να παράγουμε πολιτική από τους νέους για τους νέους.»

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης, ο οποίος δήλωσε: «Ηθικό καθήκον μας, ως νέοι άνθρωποι, να βάλουμε το λιθαράκι μας απέναντι στη μεγαλύτερη μάχη της εποχής μας απέναντι στην κλιματική κρίση. Να θυμίσω δε στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και στο σύνολο της αντιπολίτευσης, ότι κριτική για τη στάση αυτής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη στα εθνικά ζητήματα δεν θα δεχτούμε από αυτούς που δε γνωρίζουν ότι δε πρόκειται περί βορείου κρατιδίου αλλά παρανόμως κατεχόμενης γης από τους Τούρκους. Όσο για τη θρησκεία μας, δε τη παραχωρούμε σε κανένα οπορτουνιστικό κοράκι της ακροδεξιάς, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως δήθεν τιμητές της».

Στη συνέχεια ακολούθησε εισήγηση από τον Αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Φυτόπουλο ο οποίος, μεταξύ άλλων,δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Να ακολουθήσουμε το δρόμο που χαράξαμε την πρώτη τετραετία. Να γίνουμε η πρωτοπορία σε προτάσεις και να επαναφέρουμε το διάλογο στα θέματα που αφορούν άμεσα τη γενιά μας. Έχουμε ήδη καταφέρει πολλά. Μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα χωρίς παρωπίδες για τυχόν λάθη και παραλείψεις.

Το επόμενο μεγάλο διακύβευμα είναι φυσικά οι επερχόμενες Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές. Η οργάνωση μας έχει ήδη οργανώσει μια συνολική στρατηγική για την υποστήριξη όλων των νέων υποψηφίων που προέρχονται από τα σπλάχνα της Οργάνωσης. Η εκλογή τους είναι η επιβεβαίωση της δυναμικής της παράταξης μας στις νέες ηλικίες. Οι δημοτικοί και περιφερειακοί μας σύμβουλοι είναι ο βασικός αιματοδότης των πολιτικών μας οργάνων. Η φωνή μας σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά.

Κάθε ΟΝΝΕΔιτίσσα και κάθε ΟΝΝΕΔίτης έχει χρέος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Στο πεζοδρόμιο, γειτονιά γειτονιά , πόρτα πόρτα για να ξανακάνουμε την Ελλάδα μπλε. Να βυθίσουμε την ακαμψία και το διχαστικό λόγο εκεί που τους αξίζει..στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.».

Ο αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Σταύρος Σταυρόπουλος παίρνοντας το λόγο ανέφερε: «Ο ελληνικός λαός ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση της ΝΔ και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αφήνοντας πίσω το λαϊκισμό και τα διχαστικά μυνηματατου ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων κομμάτων, επιλέγοντας τη σοβαρότητα, τη μετριοπάθεια και το ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για να συνεχίσει η χώρα στον επιτυχημένο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και την οικονομικής ανάπτυξης.Οι προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού την προηγούμενη τετραετία, για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του Πολίτη, την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας και άλλα πολλά έγιναν αντιληπτές από το λαό, ο οποίος αποφάσισε να δώσει μια καθαρή και μεγάλη εντολή στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσουν το έργο τους και αυτή την τετραετία».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ έκαναν ανά τομέα ευθύνης ένα σύντομο απολογισμό, ενώ μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πρόεδροι των νομαρχιακών οργανώσεων τοποθετήθηκαν για τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Δείτε φωτογραφίες από την 4η Τακτική Σύνοδο Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ: https://www.dropbox.com/scl/fo/8ws2h76puw372oidblx8j/h?rlkey=j5ey16b8q962gt5pj3k9p98f4&dl=0