Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Νέοι και τοπική αυτοδιοίκηση: Ένα σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο για κάθε κοινωνία». Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Παύλου Μαρινάκη, του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και του Δημάρχου Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη, η Οργάνωση παρουσίασε περισσότερους από 100 υποψηφίους συμβούλους για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Σε ψηφοδέλτια αυτοδιοικητικών εκλογών συμμετέχουν πάνω 370 στελέχη της ΟΝΝΕΔ ανά την Επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την οποία συντόνισε ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Σταμάτης Σταμέλος πραγματοποιήθηκε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας τον κομβικό ρόλο που οι νέοι μπορούν να επιτελέσουν στην αναμόρφωση της λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις εισηγήσεις των ομιλητών:

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και στον Δήμαρχο Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη και δήλωσε: «Η σημερινή εικόνα μας γεμίζει με δύναμη, με αισιοδοξία, με θέληση, σε αυτή τη μάχη που δίνουμε ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί. Δίνει μεγαλύτερη αξία και σημασία στον αγώνα που δίνουμε στο πλευρό του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για μια Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή, ακόμα πιο δυνατή. Στον αγώνα που δίνουμε σε κάθε Περιφέρεια από τις 13 που ευχόμαστε και θέλουμε να εκλεγούν τους ανθρώπους που πιστεύουμε ότι είναι πιο άξιοι για να αναλάβουν τη διοίκησή τους και στους Δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Και το κυριότερο να δώσουμε ώθηση σε όλες και όλους εσάς που κάνετε τη δική σας προσπάθεια για να κάνετε τις ιδέες σας κυρίαρχες σε όλη την Ελλάδα. Οι μάχες που δίνουμε κυρίως στις Περιφέρειες και τους Δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά είναι και δικές μας μάχες. Επειδή η εικόνα και τα αποτελέσματα μιλούν πιο δυνατά, παραπέμπω πολλούς που λένε πως οι νέοι είναι απολιτίκ και έχουν γυρίσει την πλάτη να δουν την εικόνα αυτή, τις εικόνες των συγκεντρώσεων, τα βιογραφικά των υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα για να πάρουν την πιο δυνατή απάντηση.»

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχη Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, οποίος μίλησε για την χρησιμότητα της συμμετοχής των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενθάρρυνε τα μέλη της ΟΝΝΕΔ να συμμετέχουν στα κοινά ξεκινώντας από τις τοπικές κοινωνίες, επισήμανε κατά την τοποθέτηση του: «Η σημερινή εκδήλωση με τις ΟΝΝΕΔίτισσες και τους ΟΝΝΕΔίτες μας που κατέρχονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με γύρισε στα χρόνια που, ΟΝΝΕΔίτης κι εγώ, συζητούσαμε για την εμπλοκή μας στην πολιτική. Τότε που σε αντίθεση με τους πολλούς, δήλωνα ότι νοιάζομαι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στα 26 μου εκλέχτηκα πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος και στα 34 Δήμαρχος της πόλης που αγάπησα και ζώ ακόμη και σήμερα, του Βύρωνα.  Εύχομαι στους 300 και πλέον νέους της Παράταξής μας, να κατακτήσουν στις 8 Οκτωβρίου την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους και να ριχτούν στο στίβο της προσφοράς, στις μάχες που μας περιμένουν για λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Τους εύχομαι επίσης, να απολαύσουν αυτό το ταξίδι και να ξέρουν ότι η μοναδικότητα αυτής της διαδρομής θα τους συντροφεύει στο υπόλοιπο της ζωής τους. Το βέβαιο είναι ότι χρειαζόμαστε νέες ιδέες, χρειαζόμαστε την νεανική ορμή, χρειαζόμαστε τους νέες και τους νέους μας για να πάμε πιο μπροστά, πιο τολμηρά, πιο γρήγορα.»

Ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε: «Η ΟΝΝΕΔ ήταν, είναι και θα είναι η καρδιά της παράταξης. Το μέλλον και η ελπίδα. Νέες και νέοι, με σπουδαίες ιδέες, μας δείχνουν το δρόμο και μας υπενθυμίζουν γιατί αξίζει τελικά να προσπαθείς να κάνεις την καθημερινότητα των ανθρώπων καλύτερη. Η τοπικη αυτοδιοίκηση είναι το ιδανικότερο πεδίο για να απελευθερώσει η νέα γενιά τις τεράστιες δυνατότητές της. Να εφαρμόσει τις καινοτόμες ιδέες της και να αξιοποιήσει τις εξαιρετικές δεξιότητες της. Παιδιά, σας έχουμε ανάγκη. Μόνο μαζί σας μπορούμε να χτίσουμε πόλεις βιώσιμες και ανθεκτικές, πόλεις που τους αγκαλιάζουν και τους χωράνε όλους. Πόλεις που δεν αφήνουν κανέναν πίσω.»

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του δήλωσε: «Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρό μυαλό και νέες ιδέες. Και ξέρω, ότι εδώ μέσα αυτή τη στιγμή βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα μυαλά της νέας γενιάς. Για την επόμενη μέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζονται δημιουργικότητα, ανανεωμένες ιδέες και όρεξη για δουλειά. Και στην ΟΝΝΕΔ έχουμε μάθει να δημιουργούμε. Η συμμετοχή περισσότερων από 370 υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι η απόδειξη ότι οι νέοι δεν είναι αμέτοχοι όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν. Οι άνθρωποι της γενιάς μας θέλουν και επιδιώκουν να συμμετέχουν στα κοινά και στο δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το αποτύπωμα της ΟΝΝΕΔ, αυτός είναι ο ρόλος μας. Να είμαστε χρήσιμοι και να παράγουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα, όλα αυτά αποτελούν άλλωστε και ρητή επιθυμία και προτροπή του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ : https://www.dropbox.com/scl/fo/lyawtkz6urcsr5ox421h0/h?rlkey=sppehn356ld0b4ldki3io8kwh&dl=0