Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Μια επίσκεψη γεμάτη συναντήσεις με νέους επιχειρηματίες που ζουν και δημιουργούν στον τόπο τους πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης στο νομό Χανίων, σε συνέχεια της παρουσίας του σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα Χανιά είναι ο 24ος νομός που επισκέπτεται η ΟΝΝΕΔ μέσα σε διάστημα σχεδόν δύο ετών.

Η επίσκεψη ξεκίνησε στην επαρχία της Κισσάμου, όπου τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του οινοποιείου Πνευματικάκη, μια οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς. Συνδυάζοντας την παραδοσιακή τεχνική της κρητικής οινοποίησης με τη σύγχρονη τεχνολογία, έχουν κατορθώσει να παράγουν μια μεγάλη γκάμα κρασιών υψηλής ποιότητας, τα οποία εξάγονται στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζονται με πολλούς μικρότερους τοπικούς παραγωγούς. Τη σημασία προσαρμογής των οικογενειακών επιχειρήσεων στο νέο ελληνικό και διεθνές οικονομικό περιβάλλον, αλλά και τη συμβολή των τοπικών προϊόντων στην ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας τόνισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος συνεχάρη τον ιδιοκτήτη Ανδρέα Πνευματικάκη για την ικανότητα του να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Επόμενος σταθμός της παρουσίας της ΟΝΝΕΔ στο νομό Χανίων, ήταν η εταιρεία παραγωγής και εμφιάλωσης ελαιόλαδου «ΡΕΝΙΕΡΗΣ». Η οικογένεια διαθέτοντας τους δικούς της ελαιώνες καθώς και δύο ελαιουργεία έχουν καταφέρει να εξάγουν κρητικό ελαιόλαδο άριστης ποιότητας σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως. Με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης τους στις ήδη υπάρχουσες αγορές αλλά και την είσοδο τους σε νέες ο Βασίλης και ο Νίκος Ρενιέρης ανέλαβαν την οικογενειακή επιχείρηση και σήμερα απασχολούν περισσότερα 50 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: « Η τροφοδότηση των διεθνών αγορών με ελληνικά προϊόντα αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση της χώρας μας ενώ παράλληλα αποτελεί ευκαιρία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να βλέπουμε νέους ανθρώπους όπως εσείς να συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, να συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγική διαδικασία και να πετυχαίνουν».

Για την ανάγκη προσέλκυσης επισκεπτών στο Δήμο Κισσάμου, αλλά και την ισχυροποίηση του νησιού στην τουριστική αγορά συζήτησε ο πρόεδρος και τα στελέχη της Οργάνωσης με τον Δήμαρχο Κισσάμου Γιώργο Μυλωνάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κινητοποίηση όλων των παραγωγικών φορέων της περιοχής με στόχο την ανάκαμψη του κλάδου και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια συζήτηση με τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χανίων, κατά την οποία έγινε εκτενής αναφορά στην επαναλειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων μετά από σχεδόν δύο χρόνια, εξ’ αιτίας της πανδημίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα υψηλότατα ποσοστά εμβολιασμού των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία το 73% των φοιτητών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με αυτό τον τρόπο στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της αναγκαιότητας και της ασφάλειας του εμβολίου.

Η επίσκεψη στο νομό ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Χανίων Γιώργο Μαρκουλάκη και με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ καθώς και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ του νομού σχετικά με τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για μας που καταφέρνουμε να επισκεφθούμε τα Χανιά, έναν τόπο ο οποίος έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης σε πολλούς τομείς της οικονομίας, με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής αλλά και τον τουρισμό να ακμάζουν και να προσελκύουν το ενδιαφέρον κοινού και επενδυτών από όλο τον κόσμο. Σε κάθε μας επίσκεψη βλέπουμε ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, με νέες ιδέες, που θέλουν να δημιουργήσουν και να ανοίξουν τα φτερά τους. Δεν είναι μόνο οι ιστορίες επιτυχίας που έχουν αξία για εμάς, αλλά το πείσμα και η προσήλωση αυτών των ανθρώπων να εξελιχθούν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους είναι το συστατικό στοιχείο για την οικοδόμηση της νέας εποχής στη χώρα μας. Τόσο επαγγελματίες, όσο και φοιτητές οι οποίοι ξεκινούν την πορεία τους μέσα από τα Πανεπιστήμια τα οποία τώρα μπαίνουν σε μια νέα εποχή. Το ποσοστό μάλιστα των εμβολιασμένων φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης μας δίνει ελπίδα και επιβεβαιώνει πως οι νέοι είναι έτοιμοι να πάρουν στα χέρια τους την τύχη της χώρας. Τους εμπιστευόμαστε, τους παροτρύνουμε, τους χρειαζόμαστε. Με το ίδιο όραμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει βάλει τους νέους σε πρώτο πλάνο και αυτό το απέδειξε με την πολιτική της Κυβέρνησης τα δύο τελευταία χρόνια και με τα μέτρα που παρουσίασε από το βήμα της ΔΕΘ».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της ΟΝΝΕΔ στο νομό Χανίων παρόντες ήταν ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Μένιος Κορομηλάς, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων Αντώνης Παπαδάκης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Γιάκας και ο Υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χανίων Κυριαζής Σωτηρίου.