Στους ξενώνες της Φλόγας- Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια στην Αθήνα, βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, μαζί με τον Υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμό Βασίλη Γακόπουλο, τον Υπεύθυνο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λάζαρο Ορνιθόπουλο και μέλη της Οργάνωσης με αφορμή την 15η Φεβρουαρίου η οποία καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, όπου συνάντησαν την πρόεδρο Μαρία Τρυφωνίδη.

Η «Φλόγα» εδώ και 35 χρόνια γεννάει την ελπίδα για σεβασμό και ισότητα και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά που νοσούν και τις οικογένειές τους να νιώσουν μέρος ενός συνόλου και διεκδικούν μια ουσιαστική παρουσία και δυνατότητα παρέμβασης στα θέματα της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών. Στόχος του συλλόγου είναι η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για τη νοσηλεία των παιδιών, την εκπαίδευση των παιδιάτρων ογκολόγων, και την απόκτηση εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού.

Φιλοξενώντας πάνω από 52 οικογένειες και παιδιά μέχρι 16 ετών, που νοσούν από νεοπλασματικές ασθένειες, η Φλόγα έχει δημιουργήσει μια μικρή κοινωνία με την προσωπική προσπάθεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίοι είναι όλοι γονείς παιδιών που αντιμετώπισαν σοβαρές ασθένειες.

Η «Φλόγα» μας άνοιξε σήμερα μια μεγάλη αγκαλιά και μας γνώρισε το έργο και την προσπάθειά της να κρατάει ζωντανή την ελπίδα των οικογενειών και των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες. Η ΟΝΝΕΔ θα σταθεί στο πλευρό του συλλόγου βοηθώντας τον με εθελοντές και τη διοργάνωση μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για τις ανάγκες της «Φλόγας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.