Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Η προ μηνών δέσμευση μας για επανίδρυση αφορά όλα τα επίπεδα της λειτουργίας και δράσης μας. Μία σύγχρονη νεολαία ευρωπαϊκού, φιλελεύθερου κόμματος δεν μπορεί παρά να ενεργεί με πολιτικά κριτήρια, να αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας και των νέων συμπολιτών μας.

Για το λόγο αυτό, από σήμερα εγκαινιάζουμε τη νέα μας καμπάνια με τίτλο «Αύριο», η οποία στοχεύει στο να έρθουμε σε επαφή με τους νέους ανθρώπους της αγοράς και της εργασίας, να ακούσουμε, να καταγράψουμε και να εξωτερικεύσουμε τις δυσκολίες του καθημερινού τους αγώνα, τους φόβους, τις ανησυχίες, αλλά και τις ελπίδες τους για το αύριο. Η πρωτοβουλία «Αύριο» θα αποτελέσει το κύριο πρόταγμα της ΟΝΝΕΔ για τους επόμενους μήνες, με στοχευμένες συναντήσεις με μικρομεσαίες επιχειρήσεις, start-ups, ελεύθερους επαγγελματίες, στελέχη εταιρειών και νέους επιστήμονες από το σύνολο του φάσματος της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου μας, και θα οδηγήσει στην διαμόρφωση μιας συνολικής χάρτας θέσεων και προτάσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Ο λόγος που οδηγεί σε αυτήν την πρωτοβουλία είναι απλός: Σύντομα, η χώρα μας θα απαλλαγεί από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, που με την καταστροφική πολιτική της οδηγεί τους νέους και όχι μόνο στην απογοήτευση, την εσωστρέφεια και, πολλές φορές, στο να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Όταν έρθει αυτή η στιγμή, οφείλουμε ως ΟΝΝΕΔ, επικουρώντας τον πολιτικό μας φορέα, να έχουμε έτοιμες μια σειρά από προτάσεις, ώστε με ρεαλιστικό, βιώσιμο τρόπο να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό οι απαραίτητες κινήσεις που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να ορθοποδήσει και στους νέους ανθρώπους να κοιτάξουν ξανά το μέλλον με αισιοδοξία. Επιθυμούμε να διατυπώσουμε προτάσεις οι οποίες να άπτονται όλου του φάσματος των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών ανησυχιών των νέων ανθρώπων, ούτως ώστε η επόμενη κυβέρνηση της χώρας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μη χάσει ούτε μία ημέρα στο δύσκολο έργο της οικονομικής, θεσμικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Με το βλέμμα στις καλύτερες μέρες που περιμένουμε να έρθουν, δηλώνουμε ως ΟΝΝΕΔ ότι δεν σταματάμε στη λογική της «πεπατημένης», στον εύκολο δρόμο του εμπορίου ελπίδας ή του λαϊκισμού, αλλά κάνουμε πράξη την δέσμευση μας για άνοιγμα στην κοινωνία. Ερχόμαστε σε επαφή με τους νέους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτική τοποθέτηση ή κομματική ταυτότητα. Γιατί ο στόχος του να κερδίσουμε πίσω το μέλλον μας, αφορά όλους. Γιατί το αύριο ανήκει σε όλους όσοι θα προσπαθήσουν για αυτό.

Επισκέψεις σε νέους ανθρώπους της αγοράς και της εργασίας

Παρουσίαση της συνολικής πρότασης για τη νέα γενιά

Τον Ιούνιο η ΟΝΝΕΔ ξεκίνησε μια μεγάλη καμπάνια με χρονικό ορίζοντα έξι μηνών, με τον τίτλο #avrio. Σκοπός αυτής της καμπάνιας ήταν να οικοδομήσουμε μια συνολική πρόταση πολιτικής, από τους νέους για τους νέους. Από τους νέους, επειδή σηκώνουν δυσανάλογο φορτίο της κρίσης χωρίς να έχουν επαρκή εκπροσώπηση. Για τους νέους, επειδή αυτοί είναι που καλούνται να στηρίξουν τη χώρα για να ορθοποδήσει ξανά.

Η ΟΝΝΕΔ στην ιστορία της έχει τρέξει δεκάδες καμπάνιες και έχει καταθέσει εκατοντάδες πολιτικές προτάσεις. Όμως, αυτή τη φορά, επιλέξαμε κάτι διαφορετικό: αντί να κλειστούμε σε ένα γραφείο και να γράψουμε προτάσεις με βάση τη δική μας γνώμη για τα προβλήματα και τις λύσεις τους, επιλέξαμε να βγούμε στους δρόμους και να αφήσουμε τους νέους να μιλήσουν για τα προβλήματά τους. Αυτό ήταν το στοιχείο που έκανε το #avrio καινοτόμο στο χώρο της πολιτικής: Νέοι, καθημερινοί άνθρωποι, έξω από την πολιτική μοιράστηκαν μαζί μας τους προβληματισμούς, τις προσδοκίες και τις ιδέες τους.

Μετά από έξι μήνες «στο δρόμο», είχαμε συναντήσει δεκάδες ανθρώπους σε Αθήνα και επαρχία, από όλο το φάσμα της κοινωνίας και της απασχόλησης. Συναντηθήκαμε με νέους ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, αγρότες, αστυνομικούς, κοινωνικούς φορείς, εθελοντές, και γενικά με όποιον μπορούσε να συνεισφέρει θετικά στη συζήτηση του τι σημαίνει να είσαι νέος στην Ελλάδα του σήμερα. Έχοντας στο νου μας όσα μας είπαν σε αυτές τις συναντήσεις, συνθέσαμε την πρότασή μας με τίτλο #Avrio. Το #Avrio όμως δεν τελειώνει εδώ. Το παρουσιάζουμε σε εσάς όχι μόνο σαν μια ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά και σαν μια πλατφόρμα πολιτικής πάνω στην οποία μπορούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε.

Το #avrio θα παρουσιαστεί στο κοινό και στον Πρόεδρο της Nέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραώς 254) και ώρα 16:30.